Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Жена, пропаднала в дупка, осъди Община Варна за 2000 лв.
Автор: Пламена Николова 16:30 / 19.06.2017Коментари (0)2625
©
Илюстративна снимка
Община Варна ще трябва да заплати 2000 лв. обезщетение на жена, наранила се при падане в необезопасена дупка, научи Varna24.bg от решение на Варненския районен съд. 

В исковата молба жената излага твърдения, че на 17.08.2016г. пристигнала в гр. Варна от чужбина и отседнала при свои роднини. Вечерта с приятели тръгнали пеша към ресторант. Движели се в тревната площ успоредно на булеварда. Както вървяла, изведнъж пропаднала в дупка, която била дълбока почти два метра. Изпитала силна болка и уплаха. Разкъсала дрехите си. Съпругът и приятелката й, й помогнали да излезе. 

Усетила силна болка в краката и ръцете, не можела да стъпи на левия си крак. Прибрали се и тогава установила отоци, кръвонасядания и ожулвания по тялото си. Вечерта се наложило да приема обезболяващи, глезенът й се подул и болките в него се усилвали. Това наложило посещение на медицинско заведение и заплащане на прегледи за това, тъй като не била здравноосигурена. Прегледал я и лекар при съдебна медицина, който удостоверил причинените й травматични увреждания. Консултирала се с травматолог и й била направена рентгенова снимка. Кракът й бил обездвижен чрез превръзка и й било назначено медикаментозно лечение. 

Предписано й било и извършване на щадящи движения за период от 10-15 дни. Всичко това провалило плановете й за ваканция в България и посещения на различни места. През целия й престой се наложило съпругът й да й помага. 

Лечението й продължило включително и след завръщането й в страната, където живеела. Тъй като инцидентът се е случил поради необезопасяване на дълга канализационна шахта, непокрита изцяло с бетонни блокове и ползвана като зона за преминаване на пешеходци през тревната площ, находяща се в пределите на Община Варна, то последната е в неизпълнение на задължението й по поддържане на пътната инфраструктура и прилежащите зони. 

От Община Варна депозирали писмен отговор, с който оспорват предявения иск като неоснователен. В него се твърди, че не следва да бъде ангажирана отговорността й, тъй като ищцата като пешеходец също имала конкретни задължения.

Въпреки твърденията в хода на делото е установено, че инцидентът станал поради необезопасяване на канализационна шахта, непокрита изцяло с бетонни блокове и ползвана като зона за преминаване на пешеходци през тревната площ. Каналът се намира между два общински терена. Покрит е с бетонни плочи, които обаче са пукнати, огънати, а на места дори липсват. Оформен тротоар не е установен на място, липсват и обозначения, забраняващи преминаването на пешеходци.

Според магистратите общината не е направила нужното за обезопасяване и обозначаване на мястото, за което ще трябва да покрие глобата и близо 1000 лева разноски по делото.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: