Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Румяна Арнаудова: Делото срещу Марешки и екипа му няма скоро да приключи
Автор: Екип Varna24.bg 13:46 / 26.06.2017Коментари (0)1636
© Varna24.bg
Делото срещу Веселин Марешки, Пламен Христов и Кръстина Таскова няма скоро да приключи. Това заяви в "Денят започва" говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. Според оценката на прокуратурата предстоят много действия, които трябва да се извършат. Трябва да се разпитат повече от 80 лица според предварителните разчети.

В действителност се касае за една мащабна и на територията на цялата страна дейност. Трябва да установим всяко отделно изпълнително деяние, за да убедим съда в това, че лицата са извършили престъплението, каза още Аранаудова.

Разследването срещу Веселин Марешки за заплахи спрямо собственици на аптеки е започнало, след като прокуратурата е получила доказателства чрез специални разузнавателни средства. СРС-ата са били позволени по друго обвинение срещу варненския бизнесмен - за рекет и побой.

Собствениците на аптеките са били натискани да купуват лекарства от точно определен доставчик, в противен случай в близост до обектите им са били отваряни наказателни аптеки, които са продавали с 10 процента по евтини медикаменти. Така чрез дъмпингови цени те са били принуждавани или да се съгласят или да продадат бизнеса си. Освен с нелоялна конкуренция аптекарите са били рекетирани и чрез поръчкови проверки от Агенцията по лекарствата.

По данни на Изпълнителната агенция по лекарствата през 2013 година са били отнети, за първи път в историята на тази агенция, 13 лиценза на аптеки, основните нарушения, за които са били санитарни и строителни изисквания, а на практика, а това е потвърдено и от съдилищата - Изпълнителната агенция по лекарствата не притежава компетенциите, за да санкционира собствениците на аптеки.

"Според доказателствата на прокуратурата Веселин Марешки, Пламен Христов и Кръстина Таскова са действали в съизвършителство, т.е. обикновено съучастие. Според прокурорите от Окръжна прокуратура Варна е имало известни доказателства за наличие на организирана престъпна група и затова делото първоначално е изпратено в специализираната прокуратура. Но достатъчно такива доказателства няма. Ако в рамките на разследването, ако се съберат доказателства за група, делото отново ще бъде изпратено на специализираната прокуратура.", каза още Арнаудова.

Наблюдаващите прокурори имат строен план за разследване, ако получат имунитетите на тримата депутатите. Считаме, че има известни доказателства за форми на съучастие и от други лица, но трябва да се съберат доказателства, за да се повдигнат обвинения, обясни още Арнаудова.

"За мен имунитетът никога не е бил нещо неприкосновено", заяви в студиото на "Денят започва" Кръстина Таскова, един от тримата депутати от парламентарната група на "Воля", срещу които се води разследване за изнудване. Тя припомни, че е участвала в инициативен комитет за премахване на депутатския имунитет, преди да стане народен представител.

Източник: БНТ









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: