Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
В "Камчия“ се създаде Международна детска кино школа "Сергей Бондарчук“
Автор: Екип Varna24.bg 10:10 / 15.07.2017Коментари (0)1675
©
Постоянно действаща международна кино-школа, която носи името на световно известния режисьор Сергей Бондарчук, се създаде в Санаторно-оздравителния комплекс "Камчия". За това се договориха изпълнителният директор на СОК "Камчия" и председател на Фондация "Устойчиво развитие за България" Станка Шопова и Наталия Бондарчук - актриса, сценарист и режисьор със световна популярност и дъщеря на Сергей Бондарчук.

Международната школа в "Камчия" ще обедини таланти от различни европейски страни. В школата ще имат възможност да се включат и децата, които учат в Частното средно училище "Юрий Гагарин" в "Камчия".

Участниците в школата ще снимат от първия ден, те ще се научат да озвучават и да монтират сами със собствените си телефони или таблети.

"Кинематографията е практика, а не теория. Технологиите вече се менят на всеки три месеца. Искаме да научим децата да управляват сами всички процеси - всички бутони на една машина", каза още Бондарчук. 

Младите почитатели на киното ще правят и кратки филми по проекта "Да снимаме заедно", в който участват деца със специални потребност - страдащи от форми на аутизъм и церебрална парализа. За тях дъщерята на актрисата - Мария Бурляева, вече е разработила специална техника, удобна за ползване. В последствие ще бъде направен и професионален филм от професионален екип. Подобна лента вече е заснета в Париж под името "Червената шапчица on line" и ще бъде представена през следващата година.

Официален педагог в школата "Сергей Бондарчук" в "Камчия" ще бъде Игор Днестрянский, руски оператор и актьор, който работи заедно с Наталия Бондарчук в нейния Московски детски професионален театър "Бамби".

"Много обичам България. И след като тук ще работя, принадлежа със сърцето си на това място. В България усещам космическа енергия", каза Наталия Бондарчук, която не скри, че във вените й тече българска кръв. Известната руска актриса, която има над 50 филма зад гърба си, призна, че сред учителите в живота й са баща й - Сергей Бондарчук, учителят й - режисьорът, актьор, сценарист, драматург и педагог Сергей Герасимов и философът Светослав Рьорих.

Бондарчук предвижда да създаде и своя фондация за подкрепа на детското кино. Школи с името на баща й работят във Франция, Ирландия и в Русия.

Наталия Бондарчук е в България по покана на Санаторно-оздравителния комплекс "Камчия", тя е почетен гост на Международната лятна школа за деца - "Театрална ваканция - "Камчия 2017" и на Международната школа по руски език и театър "Театърът като модел за съхранение на руския език", в които участват деца от 15 страни и продължават до 24 юли.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: