Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Изнасилвач на непълнолетна поиска съдебна реабилитация
Автор: Екип Varna24.bg 14:52 / 17.07.2017Коментари (0)1334
©
Осъденият на 7 години лишаване от свобода за изнасилване и противозаконно лишаване от свобода на непълнолетно момиче с цел въвличането му в последващи развратни действия и проституция Васви Васви от Нови пазар поискал с молба в Шуменския окръжен съд да бъде съдебно реабилитиран. С присъдата, влязла в сила на 7 януари 2010 г., бил уважен и граждански иск, който и до момента не е изплатен на пострадалото момиче.

Васви изтърпявал ефективната си присъда във варненския затвор. Бил освободен предсрочно от затвора, като му оставали да търпи още 2 години 9 месеца и 22 дни. С определение на Варненския окръжен съд му бил определен изпитателен срок в размера на неизтърпяното наказание, както и пробационни мерки.

Представител на Окръжната прокуратура в Шумен в съдебно заседание по молбата за съдебна реабилитация на Васви заявил, че макар и допустима, тя е неоснователна, тъй като вредите по гражданския иск не са възстановени. Окръжната прокуратура в Шумен е посочила и факта, че след условното предсрочно освобождаване от затвора Васви е наказван по административен ред за нарушения на Закона за движение по пътищата, а някои от наложените му глоби не са платени.

Прокурорът по делото припомнил, че молбата за съдебна реабилитация е подадена три години след изтичане на наказанието му. Въпреки че срещу Васви не се водят образувани и неприключили наказателни производства, за съдебната реабилитация са необходими и още две предпоставки - искащият реабилитация да е имал добро поведение и да е възстановил причинените вреди от престъплението, за което е бил осъден. Извършването на пътни правонарушения не се покрива с критериите за добро поведение в обществото.

С определение на Шуменския окръжен съд молбата за съдебна реабилитация на 34-годишния Васви Васви е оставена без уважение. Определението подлежи на обжалване пред Апелативния съд.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: