Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
До 6 г. затвор грозят пиян шофьор на катафалка, блъснал моторист по бул. "Сливница"
Автор: Екип Varna24.bg 15:07 / 17.07.2017Коментари (0)2332
© Varna24.bg
На съд с обвинителен акт на Районната прокуратура във Варна е предаден 38-годишният Милен М. от Провадия, който като неправоспособен водач причинил четири средни телесни повреди на мотоциклетист, управлявайки траурен автомобил без правоспособност, с превишена скорост и в пияно състояние.

На 19 май 2013 год. подсъдимият Милен М. управлявал катафалка по бул. "Сливница". Въпреки че се движел в населено място, където максималната скорост за движение е 50 км в час, той управлявал траурния автомобил със скорост около 85 км в час.

На кръстовището с ул. "Струга" при червен сигнал на светофара Милен М. ударил мотоциклета. От удара пострадалият мотоциклетист получил четири средни телесни повреди.

Причинилият катастрофата бил тестван с дрегер, който отчел 0,49 промила алкохол в кръвта му. При съставянето на акт за установяване на административно нарушение Милен М. представил контролен талон, издаден за свидетелство за правоуправление, каквото никога не е притежавал. Оказало се, че талонът е неистински, заради което Районната прокуратура във Варна му повдигнала и второто обвинение - по член 316, във връзка с член 308, ал. 2 от НК.

Полицейските служители издали и талон за медицинско изследване на неправоспособния Милен М. Поради забавянето заради обслужване на пътно-транспортното произшествие подсъдимият дал кръвна проба два часа по-късно.

Резултатите показали наличие на 0,47 промила алкохол. Назначена била съдебномедицинска експертиза, която да определи концентрацията на алкохол в кръвта на Милен М. към момента на пътното произшествие. Заключението й показало, че в момента на катастрофата той е бил с 0,78 промила алкохол в кръвта.

Предстои делото срещу 38-годишния Милен М. да бъде насрочено за разглеждане във Варненския районен съд. Ако бъде признат за виновен, той може да получи наказание от 1 до 6 години лишаване от свобода.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: