Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Обжалват във Варна тежки присъди за убийството на 55-годишен мъж
Автор: Екип Varna24.bg 12:41 / 27.07.2017Коментари (0)1311
©
На въззивен контрол пред Варненския апелативен съд днес е присъда на Окръжен съд Силистра, с която Любомир Коларов и Станислав Владов са признати за виновни в умишленото убийство на 55-годишен мъж от с.Пожарево, Силистренска област. 

Първата съдебна инстанция е присъдила 20 години затвор на Коларов и 15 години "лишаване от свобода на Владов затова, че на 14 февруари миналата година в с.Пожарево, като съизвършители умишлено убили своя съселянин Тодор Т., като деянието било извършено по особено мъчителен за убития начин и с особена жестокост. И за двамата подсъдими присъдата е при първоначален строг режим на изтърпяване.

Пресслужбата на Апелативен съд - Варна припомня, че както за двамата подсъдими, така и за убития мъж, 14 февруари започнал с почерпка за празника на Трифон зарезан. 25-годишният Любомир съжителствал на семейни начала с майката на Станислав. В следобедните часове, в рамките на около два часа двамата ходили три пъти до дома на Тодор, за да го предупредят да не обижда и да не разнася слухове за поведението на майката на Владов. След като не го открили, започнали да хвърлят керемиди по покрива на къщата му и така го принудили да излезе на двора. Пострадалият бил силно повлиян от изпития преди това алкохол. Любомир го ударил с вила през оградната мрежа. Пострадалият отстъпил назад, спънал се и паднал на земята. Подсъдимите прескочили оградата, влезли в двора и започнали да го бият по цялото тяло с ритници, с юмруци, с металната и с дървената част на вилата.

Днес Варненският апелативен съд служебно допусна и извърши допълнителен разпит на вещото лице, изготвило 2 СМЕ - тази от аутопсията и втората, дала заключение за причините за настъпилата смърт. Експертът е категоричен, че тежката коремна травма, вследствие на ударите в коремната област, които причинили разкъсването на далака и предизвикали остра кръвоизливна анемия е непосредствената причина за смъртта на 55-годишният мъж. 

Близо 25 били ударите по цялото тяло на Тодор, които причинили вътрешни и външни травми - счупени ребра, кости и кръвонасядания. Пострадалият мъж бил с 4,16 промила алкохол в кръвта и не е могъл да се защитава адекватно от нападателите си.

Втората съдебна инстанция днес допусна и преразпит на подсъдимия Станислав Владов(21 год.), който разказа за причините за агресията, за това кой от двамата къде е нанасял удари и какъв е бил поводът да прекратят побоя. Станислав е този, който е поискал да спрат с ударите, извикал е медицинска помощ за пострадалия, а след това се е обадил и на полицията. Затова и неговата присъда (15 години затвор) е произнесена при превес на смегчаващи вината обстоятелства.

Днес съдът разпита майката на Станислав и жената, с която съжителства и от която има 2 малолетни деца.
В пледоариите си защитниците на подсъдимите поискаха преквалификация на деянието от умишлено убийство, извършено по особено мъчителен за убития начин и с особена жестокост, в непредумишлено причиняване на смърт, вследствие на нанесена телесна повреда. Както Любомир, така и Станислав се разкайват за стореното. Прокуратурата поиска от втората съдебна инстанция да остави без уважение искането на защитата за преквалификация на престъпното деяние и да потвърди като правилна, законосъобразна и справедлива присъдата на Окръжен съд - Силистра.

Варненският апелативен съд ще се произнесе с решение в установения от закона 30 дневен срок.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Дете почина в училищен двор в Казанлък
Президентски избори в Русия
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: