Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
"Зорба Гъркът" ще се играе на сцената на Амфитеатъра в "Камчия"
Автор: Екип Varna24.bg 11:15 / 31.07.2017Коментари (0)1275
©
Балетната постановка «Зорба Гъркът» на Софийската опера и балет ще гостува на 8 август в Амфитеатъра на Санаторно-оздравителния комплекс "Камчия". С него ще бъде открита Втората международна танцово-балетна академия GRAND DANCE ACADEMY.

Билети за балетната постановка «Зорба Гъркът» може да закупите в СОК «Камчия» от Туристически рекламо-информационен център «Камчия». Цените на билетите са от 15, 20, 25 и 30 лв. за възрасни в зависимост от предпочитания сектора. Билетите за деца са на стойност 10 лв. Организатори на събитието и тази година са Жокер Медиа груп и Санаторно-оздравителен комплекс «Камчия».

Балетът «Зорба Гъркът» е с 30-годишна световна слава, по музиката на Микис Теодоракис. «Зорба Гъркът» е една от най-успешните продукции на Националната опера и балет, с участието на солистите Марта Петкова, Росен Канев и Никола Хаджитанев. В България за първи път балетът е поставен от Лорка Масине на 12 май 1995 година на сцената на НДК. Балетът, чиято световна премиера се състои на сцената на Арена Ди Верона през август 1988 г., е реализиран с грандиозен успех и в над 30 страни и посетен от повече от 3 милионна публика. Във Втората международна танцово-балетна академия ще се включат участници на възраст от 8 до 18 годишна възраст от България, Русия и други страни.

Първият Meждународен детски танцов фестивал и мастър клас "GRAND DANCE ACADEMY" се проведе с огромен успех през миналата година в прекрасните условия - хореографски зали и професионални сцени на Санаторно-оздравителния комплекс «Камчия». В продължение на 12-те дни, към събитието се присъединиха стотици гости от страната и чужбина. По време на официалното откриване трупата на ИМПЕРСКИ РУСКИ БАЛЕТ , създадена от Мая Плисецкая и Гедиминас Таранда ни пренесоха в красивия свят на балета с два незабравими спектакъла "Кармен сюита" и " Болеро". Тазгодишното издание предлага и нещо ново: Мастър клас и за преподаватели по класически балет.

Уникалният за България Амфитеатър в СОК «Камчия» може да събере 2000 човека едновременно. Оборудван с най-модерна техника за провеждане на международни фестивали, концерти. Разположен на самия морски бряг, а зад сцената му се вижда живописния морски хоризонт.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: