Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Джипитата във Варна смазани от бумащина, таксуват извинителните бележки за децата
Автор: Пламена Николова 15:14 / 16.08.2017Коментари (10)7017
©
Общопрактикуващите лекари във Варна, както и колегите им в цялата страна, са смазани от бумащината, с която са натоварени да се борят. Това сподели за Varna24.bg Председателят на сдружението на общопрактикуващите лекари във Варна д-р Светлин Митев.

"Майките не могат да извиняват отсъствията на децата си от детска градина и училище, както по-рано, затова масово малчуганите са изпратени при джипито за извинителна бележка. Касата обаче не покрива отделеното време и труд за тази дейност, затова всеки семеен лекар по свое осмотрение може да таксува тази услуга. 

Според новите изисквания много се увеличиха административните задължения на джипитата и това безумно администриране губи от времето им за преглед, пред кабинетите се вият опашки от изнервени пациенти. 

Ето сега въведоха и новото изискване децата, които посещават детска градина да представят в срок до 7 дни от започването на новата учебна година в градините бележка от джипито, че детето е здраво. Това ще натовари през септември графика на колегите отново. 

Впрегнати сме във все повече безмислици. Всичко рефлектира върху пациента. Нови изисквания въведоха и при рецептурните книжки. Хората сноват между кабинета и аптеката по няколко пъти. 

Ако пациент почине, до два месеца джипито трябва да представи смъртен акт в касата. Това също е безумно да се товарят лекарите с подобен ангажимент. 

В детските градини връщат децата дори за хрема. Родителите отново бягат до кабинета на лекаря си, за да вземат бележка за отсъствието на детето. И ако то е било прегледано, лекувано и минало на контролен преглед, следва тази бележка да бъде платена, защото услугата по издаването и писането и не се поема от касата, както казах. 

Най-често колегите вземат по 2 лева за извинителната бележка за детската градина. Има и джипита, които могат да оценят труда си на повече. Други пък не вземат пари за това. Всеки решава сам. Но това е само, когато детето е било болно и обгрижено от джипито.

Бележките, които се изискват сега при старата на учебната година в детските градини не би следвало да бъдат заплатени", обясни д-р Митев.  








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
плашам за лекар -за подобни администратори не искам да плащам
0
 
 
Достатъчно плащам за здраве, и като заведох детето на лекар : И за друг път да знаете, че трябва да умирате тогава се идва в спешен кабинет " това са думи на "доктор " към дете, където и да отидеш те гледат като банкомат. рџ?”рџ?”рџ?”
0
 
 
Да ги пращат електронно,щом могат отсъствията да се пращат от училищата до социалните,Да си пращат и бележките.Или трябва за секретарки да им плащаме!!!
0
 
 
Взимат такса за бележка по свое усмотрение,защото това не се покрива от касата????? Какво безумие само,Незнаех ,че в България има още много хартия,която трябва и да плащаме.Е,то гори още много....Секат на поразия,що да не правят и хартия.Колко сме далеч от съвременния и цивилизован свят.
0
 
 
За потребителската такса касов бон дават ли ви?Моето джи-пи не знае какво е касова бележка :-)
0
 
 
Взимат само за ученици, за детска градина и ясла - не.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: