Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Забраната за земеделие и строителство в Крайморска Добруджа засяга над 2500 имота
Автор: Екип Varna24.bg 09:47 / 18.08.2017Коментари (0)1074
©
2348 декара са обработваема земя, картирана с понто-сарматски степи според предоставените от МОСВ карти и списъци, съобщават от Община Каварна.

Забраната за Земеделие и строителство в Крайморска Добруджа засяга общо 2501 имота - урбанизирана територия. От тях 2187 са частни.

Община Каварна публикува официално на уебстраницата си списък с всички имоти, засегнати от Временната Заповед на МОСВ №526/28.07.2017г. за забрана на земеделие и строителство. 

Всеки гражданин може да провери дали имота му е картиран с местообитание на Понто-сарматски степи 62С0. http://www.kavarna.bg/novini-aktualno-sybitiya/novini/tablitsa-s-imoti-popadashchi-v-mestoobitanie-62c0-ponto-sarmatski-stepi/

Във връзка с организираните от МОСВ срещи в София вчера и днес, от общината заявяват, че представителите на общините и на засегнатите от забраните граждани и браншови организации няма да присъстват на тези срещи. 

"За да започнем преговори с представителите на МОСВ ни е необходима повече информация за първичните теренни проучвания, които доказват безспорно наличието на понто-сарматски степи и на други местообитания в имотите на хората.

Община Каварна е изпратила писмо до МОСВ, с което се иска в пряка връзка с Интегрирания план за управление на защитена зона SCI bg0000573 "Комплекс Калиакра" за опазване на природните местообитания и на дивата флора и фауна и защитени зони SPA BG0002051 "Калиакра" и SPA BG0002097 "Белите скали" за опазване на дивите птици, МОСВ да предостави достъп до следната информация:

1. Пълни досиета на посочените защитени зони, така както са представени на ЕК, придружени с първичните данни и информация, на базата на които са определени границите на зоните и техния предмет, и цели;
2. Пълен комплект от първични данни и информация, в т.ч. протоколи от теренна работа, GPS тракове, GPS точки за проучваните площи на природно местообитание 62С0 Понто-сарматски степи в посочените зони, както от изпълнителите на настоящия план за управление, така и данни, набирани от предходни проекти;

3. Детайлен финансов анализ на предвидените, с плана на управление, компенсаторни плащания, в т.ч. по имоти.
Тази информация е важна за нас, за да сме достатъчно информирани и да предлагаме работещи решения, с цел търсене на баланс между природата и нашите икономически дейности. Запазваме си правото да извършим необходимия анализ на получените данни и информация, който можем да предоставим безвъзмездно на МОСВ. Вярваме, че МОСВ е достатъчно мотивирано да намери решение на проблем, който в конкретния случай засяга интересите на хиляди собственици на земя в общините Балчик, Шабла и Каварна.", се посочва в разпространеното съобщение.

 

 









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
Интегриран градски транспорт на Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: