Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Безработен души съпругата си, прибрала се късно след женско парти
Автор: Екип Varna24.bg 11:59 / 21.08.2017Коментари (2)1221
© Монитор
Рада Еленкова – Рашева
Безработен ревнивец опита да удуши съпругата си, която се прибрала късно през нощта след женско парти, пише Монитор. 

42-годишната Катя Георгиева не само издържала семейството си с бизнеса си, но и търпяла издевателствата на съпруга си цели 25 години. Опитът му да я удуши прелял чашата на търпението й и преди около два месеца жената потърсила за помощ и подкрепа фондация "Джендър алтернативи", разказа Рада Еленкова - Рашева от неправителствената организация.

Когато Катя за първи път отишла в офиса на фондацията, била готова с часове да говори, за да разкаже целия си живот. През всичките тези 25 години пловдивчанката мълчала и търпяла. Тя не е можела да се оплаче на никого. Омъжила се за насилника, когато била едва на 17 години. Родила дъщеря, успяла да завърши висше образование и да стартира успешен частен бизнес. През годините мъжът й никога не признал успехите й. Точно обратното - през всичките години семеен живот той я тормозил. Насилието първо започнало като психическо.

Пред психолозите във фондацията тя описала съпруга си, като груб, заядлив и избухлив. Той постоянно я обиждал, никога не признавал успехите й, като се опитвал често да я унижава. Катя никога не чула добра дума за себе си. В един момент мъжът й станал дори завистлив, само защото не можел да приеме, че има успешна жена до себе си. Скандалите между тях двамата били първо предимно по битови сюжети, като например кой да плати сметките. Когато насилникът останал без работа, решил, че няма да си търси нова, защото имало кой да го издържа. "Дълго време тя е живяла с мисълта, че наистина е виновна поради факта, че постоянно й се вменява вина", коментира Рада Еленкова.

Словесното насилие впоследствие прераснало във домашни побои. Не можела да се оплаче на родителите си, които били възрастни пенсионери с консервативно мислене. Те смятали, че дъщеря им, въпреки побоищата, трябва да запази семейството си, тъй като "една жена не била жена, ако нямала брак и мъж".

Когато закъсняла след женското парти, мъжът й я нападнал. Той затиснал с коляно главата й в дивана и я държал дотогава, докато дишането й почти спряло. Катя си помислила, че ще умре и това я накарало да преосмисли отношенията им.

В процеса на работа от "Джендър алтернативи" оказали на Катя психологическа и юридическа подкрепа. Срещу мъжа й има издадена ограничителна заповед, а жертвата обмисля и дело за развод.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 21.08.2017 г.
0
 
 
УЖАС И БЕЗУМИЕ ХОРА,БОГ ДА НИ ПАЗИ,НИКОЙ НЕ Е ЗАСТРАХОВАН.МНОГО Е БОЛНО ОБЩЕСТВОТО НИ ЗА СЪЖАЛЕНИЕ,ДЕГРАДИРА ВСЕ ПОВЕЧЕ И ПОВЕЧЕ.
0
 
 
Обмисляла дело за развод...ами да обмисля още докато не я пречука!Той я души,тя се надява да се промени!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: