Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Глобиха с 1 000 лв. сириеца, който удари полицай, прокуратурата протестира
Автор: Екип Varna24.bg 16:51 / 01.09.2017Коментари (0)1935
© Varna24.bg
Районната прокуратура във Варна внесе протест срещу мярката за неотклонение на сирийския гражданин Мохамед Х. - парична гаранция в размер на 1000 лева, определена днес от състав на Варненския районен съд.

46-годишният мъж е бил привлечен като обвиняем за причиняване на телесна повреда на полицейски служител /по член 131, ал. 2, т. 3/ и за шофиране след употреба на амфетамини /по член 343б, ал. 2 от НК/ и с постановление на прокурор в Районната прокуратура е бил задържан за срок до 72 часа.

Съдът не уважил искането на прокуратурата за вземане на мярка за неотклонение "Задържане под стража" въпреки двете повдигнати обвинения, приемайки, че те са леки по смисъла на закона. Районната прокуратура във Варна припомня в протеста си разпоредби в НПК, където предпоставките за вземане на най-тежката мярка за процесуална принуда не правят разлика между леко и тежко престъпление.

Престъпленията са извършени на 30 август 2017 г. Тогава управляваният от Мохамед Х. автомобил бил спрян за проверка. Установено било, че шофира след употреба на наркотици. При задържането му той оказал съпротива, нанесъл телесна повреда на полицейски служител, а в районното полицейско управление буйствал и причинил щети.
Справка показала, че сириецът е многократно санкциониран за нарушения по Закона за движение по пътищата, а неплатените от него наказателни постановления са в размер на близо 22 000 лева.

Мохамед Х. е осъждан 5 пъти за грабеж и веднъж за закана с убийство. Срещу него през август тази година има образувани 2 досъдебни производства за държане на наркотични вещества. В събраните по това дело доказателства се съдържат данни и за закана със саморазправа с полицейски служител.

В протеста Районната прокуратура във Варна настоява Окръжният съд да отмени определението на Варненския районен съд и да взе мярка за неотклонение "Задържане под стража" спрямо 46-годишния мъж.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: