Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Станцията в Девня спря да работи след последното наднормено замърсяване на въздуха
Автор: Екип Varna24.bg 12:14 / 03.09.2017Коментари (0)1736
©
Автоматичната измервателна станция (АИС) "Изворите" в Девня не функционира нормално от 21 август, понеделник, показва справка в сайта на Изпълнителната агенция по околна среда (ИАОС). Припомняме, че предния ден - 20 август, неделя, станцията отчете наднормено замърсяване на въздуха по показателя "фини прахови частици", което бе третото регистрирано за месеца.

На следващия ден обаче анализаторите на съоръжението излизат извън строя поради "нарушен работен режим на климатичната инсталация", сочи бюлетинът на ИАОС за качеството на въздуха, от който става ясно, че на 21 август не са работили датчиците за замерване концентрациите на въглероден оксид и серен диоксид.

На 22 август, вторник, вече няма и данни за силно отровния азотен диоксид, като причина за това се изтъква "прекъсване на елзахранването". Същото остава положението и на 23 и 24 август - сряда и четвърък, а за 25 август, петък, от ИАОС са доста по-лаконични, отбелязвайки само, че са изключени част от анализаторите (неясно кои) "поради нарушен работен режим на климатичната инсталация". Тази информация е относима и за 26 август, събота, както и за 27 август, неделя, като отново не се сочи кои анализатори остават изключени, въпреки че бюлетините и сводките по дефиниция трябва да са пунктуално написани, тоест да съдържат свръхточни и достатъчно изчерпателни данни.

За денонощието на 28 август, понеделник, се сочи, че в ИАОС не постъпва информация от анализаторите за азотен диоксид, серен диоксид и въглероден оксид поради технически причини. Същият довод се навежда и за 29 август, вторник, като в бюлетина е упоменато, че няма данни само от анализатора за азотен диоксид. Положението остава без промяна и на 30 август, сряда, и на 31 август, четвъртък.

Информацията за 1, 2 и 3 септември ще бъде генерирана в сайта на ИАОС чак в понеделник, тъй като очевидно там няма дежурни през почивните дни. Агенцията явно не разполага и с аварийно-технически екипи през делничните дни, защото е факт, че не са предприели своевременни действия, за да си оправят климатика, от който зависи изправността на анализаторите. Така в продължение на 11 дни, засега, обществеността няма информация за качеството на въздуха в Девня.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Реформи в БДЖ
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: