Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
4 пъти увеличиха паричната гаранция на Радко с многото наркотик в багажника
Автор: Екип Varna24.bg 12:18 / 05.09.2017Коментари (0)1826
© Varna24.bg
Състав на Варненския апелативен съд измени определение на Окръжен съд - Варна от миналата седмица и увеличи размера на гаранцията в пари от 5000 на 20 000 лева на Радко Маринов, разследван за притежанието на 46 кг хероин, предназначен за разпространение.

Припомняме, Маринов е бил привлечен като обвиняем по досъдебно производство, след като на 20 май тази година във Варна, органите на КАТ открили автомобил, в чийто багажник бил установен 46.305 кг хероин, разпределен в 46 пакета. Според обвинението, ако наркотикът бъде разпределен за нуждите на нелегалния пазар, то това биха били повече от 46 000 дози. Така стойността на конфискувания хероин може да достигне повече от два милион лева.

Днес втората съдебна инстанция разгледа частния протест на Окръжна прокуратура-Варна, според която обвиняемият трябва да е постоянно в ареста. Прокуратурата намира, че престъплението е с висока степен на обществена опасност и се санкционира строго от закона (до 15 години затвор). Защитата на обвиняемия прави свой анализ на събраните доказателства и намира, че твърденията на основния свидетел на обвинението са противоречиви и не се подкрепят от направената Съдебно Техническа експертиза. Адвокатът на Маринов се позовава и на физико-химичната експертиза, която е установила 0,8% активно вещество в хероина и твърди, че това вещество не е годно за разпространение.

При преценка законността на определението на ОС - Варна, днес въззивната апелативна инстанция отново коментира няколко групи доказателства и факти, събрани в хода на разследването, в това число и СТЕ, която е установила движението на обвиняемия ден преди да бъде открит поръчания от него лек автомобил "Опел Корса" и хероина в багажника му. Събраните гласни доказателства, които проследяват движението на автомобила, в който е открит хероинът се подкрепят и от видеонаблюдението в района, счита съдът. Показанията на основния свидетел, който твърди, че е предал процесния автомобил на обвиняемия били потвърдени и от други гласни свидетелства и факти.

Според Варненския апелативен съд, събраните в хода на разследването доказателства и материали водят до обосновано предположение, че Радко Маринов е съпричастен към закупуването и ползването на автомобила, както и към голямото количество хероин, открит в багажника му. Безспорно това е тежко и укоримо от закона престъпление, намира съдът, но счита, че първата съдебна инстанция правилно е преценила другите две предпоставки, предвидени от закона. 

Маринов е с чисто съдебно минало, с добри характеристични данни, работи и полага грижи за малолетното си дете. И този съд намира, че в материалите по делото няма данни, че обвиняемият може да се укрие от наказателно преследване или да извърши престъпление. Втората съдебна инстанция обаче счита, че гаранцията в пари следва да бъде съобразена с размера на открития наркотик и тежестта на деянието. Именно поради тази причина Варненският апелативен съд увеличи размера на определената гаранция в пари от 5000 на 20 000 лева, които Радко Маринов трябва да внесе в 7-дневен срок. Едва след внасяне на определената сума обвиняемият ще бъде освободен от ареста.

Определението на втората съдебна инстанция, с което се увеличава размера на гаранцията в пари от 5000 на 20 000 лева на Радко Маринов, привлечен като обвиняем за притежанието на 46 кг хероин не подлежи на обжалване.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Газови доставки
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Реформи в БДЖ
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: