Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Роднини на убития във Виноградец разказаха шокиращи подробности от фаталната нощ
Автор: Екип Varna24.bg 12:47 / 05.09.2017Коментари (7)2552
© btv
Роднините на убития във Виноградец Наско Тонкев са категорични, че фаталният изстрел не е бил произведен от 6-годишното момченце, а от собственика на оръжието - председателят на Общинския съвет на Септември Лазар Влайков.Това сподели семейството на починалия в интервю за сутрешния блок на bTV. Те разказаха шокиращи подробности от фаталната вечер.

Дъщерята на Наско Тонкев - Деница, била на няколко метра от баща си, когато проехтял фаталният изстрел. Преди това в ресторанта се празнувал рожден ден на въпросното 6-годишно дете, но хората около масата стреляли с пистолет. Изстрелите били стотици, а пистолетът се разменял между празнуващите.

Последно Влайков е стрелял от масата, без да става, разказва Деница. Минута по-късно чула друг изстрел, който бил фаталният. След това видяла баща си, който питал "Какво направи бе?" и казал, че са го "ударили". Направил две крачки и паднал, а в ресторанта му настанала паника.

Тогава Лазар станал, премерил му пулса и казал, че "е свършил". След това говорил по телефона. По думите на Деница Тонкева общинарят е потърсил помощ и съдействие по телефона от местния прокурор, с когото бил близък и който е бил многократно заедно с него в същия ресторант, вместо да подаде сигнал за инцидента на телефон 112. Деница питала дали се обажда на 112, но той само вдигнал ръце. Сигналът на спешния телефон подал нейният приятел.

Според разказа на роднините на убития мъж полицията и линейката много закъснели, а Лазар се опитал през това време да манипулира присъстващите, като им "обяснявал" какво да кажат - кой къде бил застанал и как детето е стреляло.

"Те първо седнаха и не знаеха какво да кажат и изведнъж Лазар казва: "Детето застреля баща ти", споделя Деница.

"Не съм видяла детето да държи пистолета, но други хора по масата стреляха с този пистолет, всички...", разказва тя.

По думите на близките на убития никой в селото не вярва, че детето е стреляло. Влайков те описаха като "лош човек", който и в много други случаи е проявявал агресия и дадоха примери - от намушкано с нож момче до счупен крак на момиче. Лазар обаче винаги оставал безнаказан и затова хората се страхували от него и никой не смеел да го съди.

"Той не наведе глава, като излезе от ресторанта. Излязоха (с жена си - б. ред.), все едно са спечелили 100 хил. лв. от джакпота. Жена му ни казваше да мълча, защото ни били много големи устите", разказа вдовицата на убития мъж.

Роднините на загиналия мъж заявиха, че единствената подкрепа, която са получили, е от главния прокурор Сотир Цацаров, който измести разследването в Пловдив.




Още по темата: общо новини по темата: 14
04.11.2018 »
30.05.2018 »
27.04.2018 »
12.09.2017 »
08.09.2017 »
07.09.2017 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Какви са тези оръжия на детски рожден ден? Всички докоснали пистолета са за затвора.
+2
 
 
Убития можеше да е жив, ако беше извикал полиция когато някой е извадил оръжие. Те са се напили като казаци, всички са стреляли, останалите също са виновни, никой не е извикал полиция да спре стрелбата. И на руска рулетка е така, накрая някой умира.
+1
 
 
Към настоящия момент това лице продължава ли да бъде председател на общински съвет???
+1
 
 
Чудно ми беше как 6 годишно дете ще застреля човек пред много други.Историята е пример каква селяндурска пасмина има в България,която има претенции за позиции в обществото и политиката. Собственика на пищова е председател на Общински съвет в град Септември а на детско тържество,гърми като на мегдана....че не само той ами и други е имало. Убития явно не е могъл да възпре тази свободия,да ги предупреди да приберат пистолета.Явно това е била честа практика и белята е щяла да се случи рано или късно.Сигурно му е подшушнато от прокурора да натресат вината на детето...малко е,небрежност и боклука да се измъкне.Щото никой голям няма да поеме вината и да е отговорен за случая при положение ,че не го е извършил. Може да си направим сметка какви гнусни същества са и в политиката дори и на дребно ниво и в прокуратурата или полицията,щом едно престъпление се прикрива или се опитват да манипулират за да измъкнат истинския виновен!За тоя боклук трябва да има 2 присъди.Едната за деянието и едната за клевета и опит да прикрие престъплението,като го препише на друг!
+7
 
 
Стотици изстрели и никой не вика полиция? Докато сме овце ще стават такива неща!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Матури 2023 г.
Лято 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: