Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Австрийците погнаха млад българин за пране на пари
Автор: Екип Varna24.bg 13:04 / 05.09.2017Коментари (0)1420
© Varna24.bg
Апелативният съд във Варна определи като правилно и законосъобразно определение на Окръжен съд - Силистра, с което е била определена първоначалната мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо Майкъл Атанасов. 24-годишният мъж е привлечен като обвиняем за пране на пари и документно престъпление, извършени на територията на Австрия.

Пресслужбата на Апелативен съд - Варна уточнява, че досъдебното производство срещу Майкъл Атанасов в Окръжен Следствен отдел при ОП - Силистра е било образувано по молба за трансфер на наказателното производство от прокуратурата на Виена, Република Австрия. Въз основа на представените от австрийските власти доказателства са му били повдигнати обвинения в пране на пари и в документно престъпление за това, че от 06 април 2016г. до 13 юни същата година във Виена, в условията на продължавано престъпление е придобил и спомогнал за преобразуване на имущество, за което е предполагал, че е придобито чрез умишлено престъпление, като е предоставял за целта банковите си сметки. През зимата на 2016 година Атанасов се е регистрирал адресно във Виена с неистински документи и е открил сметки в 3 различни австрийски банки. По тях в продължение на няколко месеца са били получавани парични средства в големи размери, като преводите към сметките били направени от лица, които са били въведени в заблуждение, че това са сметки на техни търговски партньори. Има и доказателства, че от сметките на обвиняемия са теглени парични средства.

Днес Варненският апелативен съд остави без уважение жалбата на Атанасов срещу първоначалния арест. Младият мъж е привлечен към наказателна отговорност за тежки умишлени престъпления, които се наказват със затвор от 3 до 12 години и глоба от 20 000 до 200 000 лева. Събраните до настоящия момент доказателства обосновават предположението, че той е съпричастен към престъпните деяния. По делото липсват данни за постоянния адрес на обвиняемия, който е бил обявен за издирване, а този факт мотивира съда за извода, че Атанасов може да се укрие от наказателно преследване.

Определението на Апелативен съд - Варна, с което се потвърждава първоначалния арест на Майкъл Атанасов, привлечен като обвиняем за пране на пари и документно престъпление, извършени на територията на република Австрия е окончателно.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Дете почина в училищен двор в Казанлък
Бюджет на Варна 2024 г.
Близки издирват Димитър Малинов
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: