Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Обмислят транспортна връзка от летището до всички туристически атракции в област Варна
Автор: Пламена Николова 10:15 / 07.09.2017Коментари (3)4565
©
Предстои изготвянето на транспортна схема на област Варна, която ще предоставя информация за всички туристически атракции, до които туристите да могат да стигнат от летището. Това предвижда проектът "Последната миля", съобщи за Varna24.bg областният управител Стоян Пасев.

"Варненска област е първата в страната, която започва да работи по проблема-създаване на гъвкава транспортни системи в съответствие с целите на Регионалния план за развитие "Подобряване на вътрешно-регионалната свързаност и достъпност до обекти за услуги, туризъм, рекреация, култура". 

Как да обхванем в устойчива транспортна верига "последната миля" от пътуването до туристическите дестинации и малките селища в курортните региони?

Отговор на този жизнено важен въпрос за туризма, икономиката и околната среда цели да даде проекта "Последната миля", който стартира от 1 април 2016 г. Целта е да се даде сигурност на туристите в последния етап на пътуването и да се намери алтернатива на превоза с частни автомобили.

Оказа че, че нямаме транспортна схема на ниво област, никаква. Ако турист Х кацне на летище Варна няма как да стигне до туристическите атракциони, които са на територията на областта. Няма информационен бюлетин и няма възможност теоретично да стигне до солниците в Провадия или до Аладжа Манастир...Този проект, в който областна Областна управа е партньор, "Последната миля", е обвързан със синята зона на Варна, която ще започне от догодина да се прилага. За жалост този проект е само мека мярка засега, но ако не участваме в меките мерки няма как да кандидатстваме за финансиране. Това е на ниво обмяна на опит, направа на мониторинг и информационен бюлетин. Идеята е да се вземе практиката от други европейски държави. 

На този етап сме впечатлени от организацията в Испания и Италия. Във всеки един туристически град, какъвто е и Варна, има редовен транспорт и то електротранспорт. Там се докосваме и до темата за опазването на околната среда. Важен е проектът дотолкова, че представя цялата информация на ниво област за туристическите обекти. Работим по проекта вече шести месец, през 2018 г. приключва. След това всяка една от общините може да кандидатства за такъв електротранспорт до туристическите атракции, като разбира се Община Варна ще бъде водеща, тъй като летището е тука и Морска гара е тука. Така че, това е един от много важните проекти за Варненска област", каза Стоян Пасев.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Аман от безподобни глупави идеи, които целят да напълнят нечий джоб. Нека първо да сложат на спирките табели с номерата на автобусите, които спират там. Както и схема на маршрутите.
Aнонимен
на 07.09.2017 г.
+2
 
 
1/направете пряката връзка с курортите-бул.В.Левски и др.2/ пуснете няколко линии, а не само раздрънканата 409 която при това си пътува до Аксаково и от там до курортите е повече от час,което е срамно и смешно,до Св.Константин няма автобусна линия от града 3 /самите Златни пясъци са в ужасно транспортно състояние-тесни улици, еднопосочни,пълни със сергии,табели и какво ли още не, проблемите са много и трябва да се решат иначе се излагаме и туристите няма да идват
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
Лоша инфраструктура във Варна
Влизането на България в Шенген
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: