Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Мила Маврова: "Арт старс-Звезди на изкуството" мина блестящо
Автор: Пламена Николова 09:18 / 12.09.2017Коментари (0)2838
Третото издание на Международният музикален конкурс "Арт старс-Звезди на изкуството" мина на доста по-високо ниво при огромен интерес с много нови моменти. Това сподели като равносметка музикалният педагог Мила Маврова, директор на конкурса и председател на Фондация "Звезди на изкуството". 

Съорганизатор на престижната проява е Inner Wheel - България с финансовата подкрепа на Община Варна чрез Фонд "Култура" и "Варна-Европейска младежка столица - 2017".

Ето какво още сподели Мила Маврова след приключването на престижния конкурс:

"Много трудно се прави такъв многопластов конкурс - в три категории с два майсторски класа и пет концерта. Удовлетворението е огромно след приключването.

Най-много участници по традиция имаше в категорията "Народно пеене". Тъй като участниците бяха изключително силни се наложи да се излъчи Гран При в различните възрастови групи и раздели.
Донко Марков, талантливият варненски изпълнител, за трета поредна година спечели Гран При, уникално момче. Той донесе и голямата награда от Пирин фолк.

Петя Панева е също носител на Гран При в нашия конкурс за трета година и отново показа своята висока класа. Талантливата Пламена Илиева от Бургас е третият носител на Гран При и четвъртият е изненада за нас-народната изпълнителка от Кишенев-Молдова, студентка в Академията по изкуства, Марияна Мелинте Чибану. 

Много приятно впечатление направи високото ниво на вокалните групи. Там победата беше жестоко оспорвана. Четири вокални групи, в това число и хорове, получиха първа награда. 

В конкурса за поп изпълнители се явиха много силни певци. Решихме да направим открито гласуване, за да няма съмнения при награждаването. След няколко изпълнения водещия обявяваше всеки член на журито каква оценка е дал, за да е максимално прозрачно. Според броя на точките се раздадоха наградите.

Имахме голям Гран При и Гран При джуниър. Голямото Гран При беше завоювано от Габриела Гайдаджиева на 16 години от Варна. Тя е от вокална формация "Бънджи сингърс" с художествен ръководител Тома Езекиев. Нейната награда е изработване на видеоклип на стойност 2000 лв. от Габриела Шкодрова, студентка по киноматография в Нов български университет.
Гран При джуниър отиде при Кристияна Атанасова на 14 години от Шумен с художествен ръководител Жанина Танева. Получи като награда микрофон, дарен от е Inner Wheel Варна. Изключително сме им благодарни за партньорството.

Класическото пеене тази година бележи много голям ръст като качество на участниците. Председателката на журито Даниела Димова, която е директор на варненския театрално-музикален продуцентски център, беше жури в Италия и каза, че при нас са се явили по-силни участници, което ни кара да се гордеем. 

Гран При беше спечелено от единственото момче участник в конкурса, Емил Павлов от Велико Търново. Той освен тази награда печели и участие в Гала концерт, който ще се проведе през януари във Варна и участие в главна роля в спектаклите "Регулето" и "Травиата" на Верди. 

Това е много сериозна награда. Бяха раздадени първи награди. Искам да спомена Светлана Иванова от Пловдив, която също получи участие в главни роли в оперите "Бохеми" и "Травиата". 

Искам да споделя, че след изтичането на тези три конкурса имаше една много приятна реализация на няколко оперни дейци. Носителката на Гран при от първото издание, Александрина Михайлова, стана стипендиант на фондация "Райна Кабаиванска" и заминава на обучение. Михаела Берова, Мария Павлова и Моника Владиславова бяха назначени като солистки в Опера Варна. Това е приятна равносметка.
В категория оперно пенене бяха дадени четири покани за участие в един от най-сериозните поп конкурси в Малта - Евро старс.

Трудно беше, но веднага след приключването на конкурса щастието е огромно, голямо удовлетворение от резултатите . Получихме огромна благодарност от родители, участици и спонсори. Вече мислим за Арт старс 4!"

Varna24.bg е медиен партньор на събитието. 








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: