Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Солвей соди инвестира 90 млн.лв. в нова инсталация по повод 20-годишния си юбилей
Автор: Екип Varna24.bg 14:22 / 12.09.2017Коментари (0)2105
©
"Солвей Соди" открива днес нов котел на циркулиращ кипящ слой в топло-електрическата централа.

На церемонията присъстваха министърът на енергетиката Теменужка Петкова, заместник-министърът на икономиката Лъчезар Борисов, заместник-министърът на регионалното развитие Валентин Йовев, заместник-министърът на енергетиката Красимир Първанов, посланикът на краля на Белгия Н. Пр. Франсоа Бонтан, депутати, областният управител на Варна Стоян Пасев, зам.-кметът на Варна Пейчо Пейчев, кметът на Девня Свилен Шитов, кметове на околни общини, представители на КНСБ, КТ "Подкрепа" и НС "Защита", на обществеността и институциите, на фирмите и работниците, участвали в изграждането на новия котел, бордът на директорите на "Солвей Соди и други. 
 
Отец Иван от девнеската енория освети новата инсталация. От името на правителството Министър Петкова поздрави акционерите и ръководството на "Солвей Соди" за 20-годишния юбилей на компанията. Тя подчерта, че се радва, че в България има такива инвеститори, които, на всеки няколко години, пускат в експлоатация такива мащабни и екологосъобразни нови инсталации в своя завод. 

Министър Петкова преряза тържествено лентата заедно със своите колеги, с Н.Пр. Франсоа Бонтан, областния управител на Варна Стоян Пасев, Кристоф Клемант, президент на "Калцинирана сода и деривати" в "Солвей", Спирос Номикос, изпълнителен директор на "Солвей Соди", и Ярослав Млонка, изпълнителен директор на "Фостър Уилър" - главният изпълнител за изграждането на котела. 

Кристоф Клемант коментира: "Преди всичко, поздравления за 20-годишния юбилей на "Солвей Соди". През тези 20 години бяха реализирани значими инвестиционни проекти, свързани с непрекъснато подобрение на конкурентноспособността на нашите дейности и опазването на околната среда. Настоящата инвестиция представлява още една стъпка напред в нашата стратегия за осигуряване на стабилност и качество на доставките за нашите клиенти в дългосрочен план. 

Ние използваме екологично отговорни технологии и повишаваме иновативните си възможности, които увеличават нашия принос за устойчивото развитие на българската икономика."

Спирос Номикос добави: "Изграждането на втори котел на циркулиращ кипящ слой бе финализирано съвсем скоро с отлични резултати по безопасност, както за нашите служители, така и за подизпълнителите. Тази година също така честваме 20-ят юбилей на "Солвей Соди" и бихме желали да благодарим на всички институции, партньори и на колегите, които, всички заедно, стъпка по стъпка, правят завода в Девня един от най-конкурентноспособните в световен мащаб. Уповаваме се на нашите ценности - отговорна грижа за безопасността и здравето на нашите служители и на съседните общини, уважение към хората и опазване на околната среда".

 









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Природни стихии
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: