Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Румънски шарлатани бяха прогонени от България
Автор: Екип Varna24.bg 11:28 / 13.09.2017Коментари (3)1335
© Burgas24.bg
Бургас може да си отдъхне! Румънските измамници, от които пропищяха стотици ужилени бургазлии, най-после са прокудени от пределите на България. След блестящата съвместна акция на Burgas24.bg и служители на Първо РУП-Бургас, престъпната банда бе разбита и върната в Румъния.

За пъстрата палитра от трикове и номера, с които тарикатите от Северната ни съседка обираха парите на наивни бургазлии, сме писали многократно. Любимата им схема бе да се представят за глухонеми доброволци, събиращи дарения. Същите обаче често биваха забелязани в покрайнините на града, където ставаха далеч по-сладкодумни, опитвайки се да пробутат проста тенекия за чисто злато.

Въпреки че репертоарът им се знаеше от мнозина, а измамените бяха стотици, на румънците все им се разминаваше, тъй като липсваха преки свидетели, които да застанат с името и лицето си и да дадат показания. До 17-и юли, тази година, когато наш репортер документира поредното престъпление на групичката с видео запис и снимки.

Камерата ни улови точно момента, в който доверчив бургазлия бърка в портфейла си, за да извади банкнота и да я даде като дарение на мургава румънка с голяма синя папка.

Щом забелязаха, че са снимани, въпросната жена и спътницата й, мигом забравиха, че са глухонеми и налетяха на репортера ни с обиди и люти закани. Заради създалата се суматоха, мъжът бързичко си даде сметка какво става и прибра портфейла в джоба си. Това още повече разгневи двете жени, които започнаха да блъскат и удрят нашия репортер. За щастие, случаен минувач се намеси навреме, а малко след това на място пристигна и повиканият от нас полицейски патрул.

Още тогава Burgas24.bg предостави на полицията всички данни, видео и снимков материал, събирани от месеци срещу румънската престъпна група. Последва блестяща реакция от страна на служителите на Първо РУП-Бургас, които за нула време задържаха четиримата измамници. Разследващият полицай Станислав Видев направи всичко възможно по установяване на дейността им, като дори се свърза с правосъдното министерство в северната ни съседка.

Образувано е досъдебно производство, случаят е предаден на Районна прокуратура, като наблюдаващ прокурор е Димитър Илиев. Днес полицията потвърди, че нарушителите са напуснали България с предупредителни протоколи. Ако бъдат спипани отново да практикуват дейността си в страната ни, ги грози затвор.




Още по темата: общо новини по темата: 1
24.07.2017 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Румънци? Роми? Римляни? Истината е, че и те са миризливи, мързеливи, крадливи, въшливи и лъжливи цигани, също като нашенските мургави "българи"...
Aнонимен
на 13.09.2017 г.
+2
 
 
Хванали са ги, защото са чужденци и не делят с местните по стълбичката. Я да хванат чейнчаджиите във Варна, които спокойно мамят туристи от години и ни срамят най-нагло в центъра на града. Ама явно се отчитат, където трябва.
+2
 
 
Късно е либе за китка,трябвало е да ги тикнат в затвора за измама в ОСОБЕНО ГОЛЕМИ размери и като полежат известно време ще понаучат перфектен български език,много по добър от нашите мургави събратя които са длъжни по закон да го знаят,но това е друга тема.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Бюджет 2024
Олиото стигна цената на зехтина
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Дете почина в училищен двор в Казанлък
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: