Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Община Варна събрала 15,5 млн. лв. повече данъци
Автор: Екип Varna24.bg 09:06 / 14.09.2017Коментари (0)1347
© Varna24.bg
Община Варна е повишила с 15,5 млн. лв. данъчните си приходи през 2016 г. спрямо предходната, а общата сума доближава 81,4 млн. лв. Ръстът се дължи предимно на постъпленията от налозите за придобиване на имущество и на превозни средства, които са се увеличили съответно с 4,8 млн. лв. и с близо 6 млн. лв., съобщава Дарик.

Събираемостта на данъците за недвижими имоти е скочила с близо 3 млн. лв., а на туристическия данък - с над 800 хил. лв. В процентно изражение над висок е ръстът при патентния данък - почти 340 % спрямо заложените след актуализацията 350 хил. лв.

Данните за изпълнението на бюджета са публикувани в отчета на местната администрация, който беше представен на обществено обсъждане от Стефка Господинова, директор на дирекция "Финанси и бюджет" в Община Варна.

Първоначалната макрорамка беше в размер на 243,7 млн. лв., а след актуализацията набъбна с над 10 млн. лв. Реалното изпълнение доближава 269 млн. лв. Общината е завършила годината без просрочени задължения и с положително бюджетно салдо.

Общият размер на собствените приходи възлиза на повече от 122 млн. лв., като данъчните са близо 56,9 млн. лв. При тях прави впечатление, че събраните средства от глоби са се увеличили с 2 млн. лв. и и надхвърлят 6 млн. лв. Постъпленията от общински такси са се увеличили с 2,5 млн. лв. С такава сума обаче не е изпълнен първоначалния план за приходи от собственост.

Най-много средства са изразходвани за функция "Образование" - 91 млн. лв. По план сметка "Чистота" са изразходвани 32,5 млн. .лв., а за поддръжка на уличната мрежа - 14,3 млн. лв.

Цялата капиталова програма възлиза на близо 22,5 млн. лв., от които 16,4 млн. лв. са отишли за ремонти. Сумата е значително намалена в сравнение с 2015 г. когато капиталовите разходи достигнаха почти 53 млн. лв.

Най-много средства са изразходвани за изграждането на детски площадки с облигационен заем - 3,7 млн. лв., за строителството на магистрален водопровод и отклоненията му в квартал "Аспарухово" - над 3,8 млн. лв., и за втория етап от ремонта на бул. "Трети март" - 3,6 млн. лв.

Инвестициите в Морската градина и в парка в квартал "Възраждане" надхвърлят 2,2 млн. лв.

За ремонта на ул."Цар Борис III" във "Виница" и за укрепване на участък от пътя между Варна и квартала са изразходвани общо над 2,7 млн. лв.

Общината е усвоила заем от 8,5 млн. лв., отпуснат от Европейската банка за възстановяване и развитие. С 6,2 млн. лв. е съфинансиран проектът за интегриран градски транспорт, а с останалата сума - изграждането на охранителните канали в "Аспарухово".

От местната администрация посочват, че Сметната палата е заверила без резерви годишният отчет.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Дете почина в училищен двор в Казанлък
Президентски избори в Русия
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: