Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Книги вместо цветя за първия учебен ден в "Камчия“
Автор: Екип Varna24.bg 09:31 / 14.09.2017Коментари (0)1510
©
Училище "Юрий Гагарин" в Санаторно-оздравителния комплекс "Камчия" продължава инициативата си - на първия учебен ден - 15 септември - вместо цветя децата да дарят любимата си книга на училищната библиотека. Инициатива на Училището на бъдещето е в подкрепа на четенето сред децата. В нея могат да се включат и други училища от Варна и страната, издателства, книжарници, библиотеки и др.

За изминалите две години в богатите и красиви библиотеки в "Камчия", в които се съхраняват над 25 тома художествена и научна литература на различни езици, учениците от ЧСУ "Юрий Гагарин" дариха нови 437 детски книги. Рекордьор е един от петите класове, който предаде в библиотеката цели 40 заглавия. Всеки от класовете получава свидетелство за дарение, връчено на специална церемония в храма на книгите.

"За този 15 септември препоръчваме на нашите ученици да донесат любимата си книга от задължителната литература, която са прочели през лятото или енциклопедии на руски или на английски език. Не е задължително те да са нови, разказа библиотекарят на СОК "Камчия" Юлия Георгиева и допълни, че възпитаниците на ЧСУ "Юрий Гагарин" вече знаят, че когато се отнасяме с любов и уважение към книгите и ги пазим - те нямат възраст и цена!

От богатата книжна колекция, която събраха малките гагаринци, те научиха повече не само за Космоса, за света, за изкуството и за хората, но и за своите приятели и съученици - какво обичат да четат, какво ги вълнува. Любими на учениците са енциклопедиите за Космоса и планетите, а също и разказите за дракони и пирати.

Училището на бъдещето има опит в благородните каузи, посветени на образованието - първите му възпитаници събраха средства от благотворителни базари и закупиха над 100 учебника за горния курс, които дариха на Детския отдел на регионалната библиотека във Варна в рамките на собствената си кампания "Дари учебник. Знанието няма цена!". Учебниците вече две години се ползват от деца, родителите на които не могат да си позволят закупуването на помагалата. За благородната си постъпка учениците на "Камчия" получиха лична благодарност, грамота и свидетелство от Регионалната библиотека по време на Маратона на четящите хора, в който участват ежегодно.

Първият учебен звънец за тази година ще удари в 10,00 ч. на 15 септември във вътрешния двор на Учебно-възпитателния център "Юрий Гагарин" в СОК "Камчия". По време на церемонията ще бъде открит бюст на първия човек, полетял в космоса и патрон на училището - Юрий Гагарин. Той е дарен от Международния благотворителен обществен фонд "Диалог культур - единый мир". Бюстът на първия космонавт, който ще бъде изложен в "Камчия", е 40-ти в света и втори за България, а страната ни е сред 28-те държави, отдали почит и уважение към подвига на Гагарин, наред с най-великите космически сили.

Специални гости ще бъдат 25 директори на училища от известния наукоград Корольов - популярен като космическата столица на Русия. Делегацията е на посещение в "Камчия", за да се запознае с богатия опит и практика на комплекса и на Частното средно училище "Юрий Гагарин" в уникалната работа с деца и млади хора.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Дете почина в училищен двор в Казанлък
Президентски избори в Русия
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: