Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Две журита ще оценяват най-добрите български филми във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 11:43 / 14.09.2017Коментари (0)1388
©
Две журита на ще определят най-добрите нови български филми, който ще бъда представени на фестивала "Златна роза" 2017 във Варна, който започва в края на месеца.

Начело на журито за пълнометражни филми застава проф. Божидар Манов - кинокритик и журналист. Член на Европейската филмова академия. Многократно член и председател на международни журита на кинофестивалите в Берлин, Венеция, Кан, Солун, Истанбул, Пусан, Карлови Вари, Сан Себастиян, Валядолид, Палм Спрингс, Висбаден, Гьотеборг и др.

Дамата в журито ще бъде актрисата Яна Маринова. Тя участва в главни роли в най-гледаните български телевизионни сериали, а в игралното кино се отличава с разнообразието на персонажите си в "Лабиринти на любовта", Русия; "Живи легенди", България и зрителският хит "11А". Проф. Станимир Трифонов е режисьор и продуцент на над 70 документални, игрални и телевизионни филми и сериали. Някои от тях са: "До утре... Четири портрета и един спомен" (Специална награда на журито, Златен ритон, 1989 г.); "Елиас Канети. Отговор на едно писмо" (Сребърен ритон, 1993 г.); "Образ невъзможен" (Златна роза, 1996 г.); "Ако е рекъл Господ" (специална награда на журито, Златен ритон, 1999 г.); "Хайка за вълци" (Златна ракла и награда за музика, 2000 г.), "Изпепеляване" (Златна роза, награда за мъжка роля и др., 2004 г.); "На границата" (награди на Българската филмова академия за най-добър сериал, сценарий и костюми, 2015 г.) Георги Тошев е журналист и продуцент. Работил е във в. "24 часа", "Континент", "Дневник" и др., списанията "Едно", "Max", "L'Europeo" и др. Автор и водещ на телевизионните поредици "Другата България" и "НепознатиТЕ", продуцент на "Преди обед" и "Като на кино" (bTV), "Артефакти", "1002 нощи" (БНТ). Работил е за RFI, BBC, ARTE. Людмил Станев е писател, сценарист и драматург. Негови сценарии са реализирани в БНР и БНТ. Като автор работи в областта на късия разказ и абсурда. Има издадени седем книги, които се радват на постоянно преиздаване. Носител на литературните награди "Хр. Г. Данов", "Чудомир" и "Димитър Димов".

Тричленно жури, председателствано от актрисата Мартина Вачкова, ще оценява късометражните конкурсни филми на "Златна роза". Мартина Вачкова е добре известна на българската публика. Завършила е Националната академия за театрално и филмово изкуство "Кръстьо Сарафов". Работила е с едни от най-големите български режисьори в театъра, телевизията и киното, а филмовата си кариера започва още на 9 години. В късометражното жури е поканена и една от водещите български филмови критички Геновева Димитрова - редактор на в. "Култура", автор на две книги и преподавател. Третият член на журито е Димитър Коцев - Шошо - писател, преводач, продуцент, сценарист и режисьор. Автор на пълнометражните филми "Лора от сутрин до вечер" и "Маймуна" (Награда на публиката, МФФ София 2016), както и на телевизионния сериал "Четвърта власт".

 









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
49-ото Народно събрание
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
Грипна епидемия обхвана страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: