Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Ето какво точно се е случило на "40-те извора" край Асеновград
Автор: Екип Varna24.bg 12:10 / 14.09.2017Коментари (9)1695
© Varna24.bg
Част от обвиняемите
Районна прокуратура-Асеновград внесе в съда обвинителен акт спрямо Яшар С., на 27 г., Исмет Л., на 34 г., Славчо М., на 41 г., Ангел М., 20 г., Васил И., на 19 г., Костадин М., 39 г., Емрал Р., на 28 г., Абдраман А., 24 г., Стефан Д., на 33 г., Асен А., на 40 г., и Джавет Ю., на 32  г., за хулиганство, извършено с особена дързост и цинизъм, в съучастие – престъпление по чл. 325 ал.2 във връзка с ал.1 във връзка с чл.20 ал.2 във връзка с ал.1 от Наказателния кодекс. 

Емрал Р. и Стефан Д. са предадени на съд и за закана за убийство, което  би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му – престъпление по чл. 144 ал. 3 във връзка с ал. 1 от Наказателния кодекс, а Васил И. и Абдраман А. са предадени на съд и за нанасяне на средна телесна повреда по хулигански подбуди – престъпление по чл. 131 ал. 1 т.12 във връзка с чл. 129 ал. 2 във връзка с ал. 1 от Наказателния кодекс.

Делото е от фактическа и правна сложност. Разпитани са били над 30 свидетели,  извършени множество разпознавания и експертизи и др., като разследването е приключило преди края на  законноустановения минимален двумесечен срок и незабавно след това е бил внесен обвинителен акт.   

На 26 юни 2017 г. част от обвиняемите се намирали в района на язовир "40-те извора" край Асеновград, където тренировки провеждали деца от спортен клуб по гребане. Там имало и други хора, които се занимавали с риболов или били на плаж. В един момент едно от децата от спортния клуб неволно паднало от лодката във водата и не могло да се качи обратно, което се случило близо до брега. Поради тази причина четирима от обвиняемите започнали да се подиграват на децата, да обиждат, като отправяли неприлични реплики. 

Действията предизвикали силен страх и възмущение у децата, като били извикани треньорите им. Те се опитали да успокоят обвиняемите, които проявили агресия  и започнали с  различни предмети да нанасят удари на някои от спортистите от клуба, без да са били предизвикани от тях. Децата от спортния клуб, треньорите и намиращите се наблизо други хора останали възмутени и уплашени от действията на обвиняемите, защото те демонстративно показали, че не се съобразяват с общоприетите норми на поведение и не се спират пред нищо, за да ги нарушат. 

След като конфликтът бил потушен, децата и треньорите се качили в автобус и потеглили за Асеновград. От съображения за сигурност автобусът не спрял на първата спирка, а на втората, където част от пътуващите слезли. В това време от автомобил изскочили няколко от обвиняемите, които носели тръби и арматурни железа. Те започнали да се заканват и нанасяли удари.  

Част от спортистите тръгнали към болницата в Асеновград, където ги пресрещнали други от обвиняемите. Те също хвърляли камъни и отправяли заплахи. На място са присъствали и други хора, които останали възмутени от действията на обвиняемите. Конфликтът бил прекратен от служители на РУ на МВР-Асеновград, На местопроизшествието е бил извършен оглед, при който са били иззети – дървена летва, лопата, дъска и други.

По делото са извършени съдебно-медицински експертизи за нанесените телесните повреди. Установено, че две от момчетата от спортния клуб, на 15 г. и на 16 г., са имали нанесени средни телесни повреди. Единият  от тях е получил фрактура на китката на ръката, а другият е имал два счупени прешлени.

Обвиняемите Яшар С., Исмет Л., Костадин М., Емрал Р., Абдраман А., Васил И., Стефан Д., Асен А. и Джавет Ю. са с взета мярка за неотклонение "задържане под стража“ и се намират в Затвора в Пловдив. Предстои Районен съд-Асеновград да насрочи съдебно заседание по делото.




Още по темата: общо новини по темата: 32
14.11.2019 »
27.08.2017 »
17.07.2017 »
16.07.2017 »
09.07.2017 »
09.07.2017 »
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
" Предстои Районен съд-Асеновград да насрочи съдебно заседание по делото." Браво, съдии от Асеновград! От 26 юни до 15 септември е много кратко време за насрочване на дело! Вие бихте по бързина делата на Ахмед Муса и Емилия Ковачева. Ако го насрочите за 2018 година, после обжалване, после още едно обжалване до по-висша инстанция и накрая, през 2118 година, делото може да приключи с осъдителна присъда.
0
 
 
Въпроса с тази измет трябва да приключи един път завинаги.
0
 
 
Само като им прочете имената на тия мърши и са за народен съд
0
 
 
Имаше версия, че историята в началото е малко по различна.След , като трениращия спортист, момиче или момче не знам е паднало, ромите са тръгнали да помагат и другите спортисти са ги спряли с викове - Цигани , вие ли ще ни помагате , изчезвайте или нещо подобно. И от тук тръгва разпрата.
0
 
 
Много са силни само като са 10 човека. Като са по 2-3 са много тихи. Маймуни такива. Мда. Маймуни. Така се наричат хората преди еволюцията. А тези са точно там като развитие. Не е обида, а научна констатация.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Дете почина в училищен двор в Казанлък
Президентски избори в Русия
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: