Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Момчета, победили дрогата, правят кампания "Православните семейни ценности срещу агресията"
Автор: Екип Varna24.bg 14:36 / 14.09.2017Коментари (0)3848
©
За трета поредна година Сдружение "Отвори очи", по-известно като Православен център за зависими във варненския кв. "Аспарухово", организира кампания за превенция и помощ на хора и семейства, сблъскали се някакъв вид агресия.

Докато минало-годишната кампания се проведе под надслова "Православните семейни ценности срещу алкохола", то тази година фокусът пада върху борбата с агресията и темата е "Православните семейни ценности срещу агресията". Събитието е финансирано от Община Варна, дирекция "Превенции" и се осъществява с благословението на Варненски и Великопреславски Митрополит Йоан. Партньори по проекта са Духовно-просветен център "Св. Архангел Михаил".

Целта е колкото се може повече хора да получат достъп до информация, която би им била от помощ в преодоляването и защитата от агресията. В кампанията ще бъдат дискутирани важни теми като зараждане и отношение към агресията, видове агресия и начините за справяне с нея. Кампанията отговаря на важна потребност в обществото - активно действие срещу проявите на агресия и насилие в семейството, които често са следствие на злоупотребата с алкохол и други психоактивни вещества, както и с прекомерното гледане на филми с насилие, електронни игри и др. Необходимо е родителите и младите хора да се въоръжат с разбиране и познания за причините и условията, които водят до агресивно поведение, за начините за отстраняването им и за справяне с проблема. Поради тази необходимост проектът е насочен към семействата и младите хора, нуждаещи се от повече информация за същността на проблема.

В рамките на тазгодишната кампания Сдружение "Отвори очи" отново организира тренинги в две последователни седмици, които ще се водят от православни психолози и енорийски свещенници. Първият тренинг ще се състои на 30 септември (събота), от 9:30 до 16:15 часа в Духовно-просветен център "Св. Архангел Михаил" и ще засегне важни теми като видове насилие, зависимост от насилие, както и практическа подготовка за начините за справяне с агресията. Непосредствено след това на 7 октомври (следващата събота), от 11:00 до 14:30 часа , ще се проведе втора част на тренинга на теми "Християнските семейни ценности - общуване на базата на любовта. Култура на дома" и "Отношението на Православната църква към агресията. Активно и пасивно търпение на греховното поведение".

Като продължение на кампанията, е запланувано през октомври да се проведат беседи във Варненските енории. Идеята е беседите да се водят с активното участие на хора, преминали през тренинга. По-този начин, не само информацията ще се разпространи сред много повече хора, но и самите участници в тренинга ще могат да затвърдят своите знания и умения и да ги предадат нататък.

Като допълнение към обученията, Сдружение "Отвори очи" е подготвило и информационна брошура със съвети "Как да се освободим от агресията", които ще се разпространяват безплатно по време на кампанията.

Организаторите с радост споделят, че кампанията се превърна в една благочестива традиция, в която Варненска и Великопреславска Митрополия и дирекция "Превенции" на Община Варна обединяват усилията си за помощ на хората. Ще очакваме завършека на надслова на следващата подобна кампания: "Православните семейни ценности ...".









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Бюджет 2024
Олиото стигна цената на зехтина
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Дете почина в училищен двор в Казанлък
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: