Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Портних: Европейските лидери говорят за Варна
Автор: Екип Varna24.bg 16:23 / 14.09.2017Коментари (1)1603
©
Френският президент Еманюел Макрон и съпругата му са останали с отлични впечатления от Варна и организацията по време на визитата им в края на август. Това е споделил чуждият държавен глава с кмета на морската столица Иван Портних.

"Имаше отличен отзвук след посещението Еманюел Макрон. Все по-често лидерите на Европа говорят за Варна. Вчера в словото си при откриването на новия политически сезон в Европейския парламент председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер заяви, че Европа се простира от Виго до Варна. На 3 октомври Варна е домакин на срещата между лидерите на България, Румъния, Гърция и Сърбия. Това са събития, които поставят града ни на картата на Европа", коментира Портних в предаването "Зала Пленарна" по Дарик.

Завършването на бул. "Левски" ще преразпредели трафика в града и ще даде ефект за десетилетия напред, смята кметът. По мащаб и сложност той сравни проекта с изграждането на Аспарухов мост. Отсечката от кръстовището с бул. "Цар Освободител" до ул. "Девня" ще минава под "Владислав Варненчик" и "Сливница" и идващите от магистрала "Хемус" ще могат да избегнат преминаването през центъра на града на път към курортите

"Колегите работят денонощно, защото има сложни отчуждителни процедури за 200 имота и отделни детайли се препроектират. Ще се работи от двете страни на отсечката, която трябва да е завършена до следващото лято", обясни кметът.

Друга отсечка, която ще облекчи значително трафика, е продължението на "Сливница" до "Атанас Москов" и качването на "Хемус". За двата проекта Варна ще получи 85 млн. лв. от държавата.


Предстоят ремонти също на пътя за "Златни пясъци", старата част на булевард "Левски", "Съборни", "Осми приморски полк", "Приморски", "Студентска", "Георги Бенковски", "Ана Феликсова", "Цар Борис III" във "Виница", "Народни будители", "Първи май" и разширението на "Мара Тасева" в "Аспарухово".

"Проектите, по които работим, надвишават 250 млн. лв. Предстои ни много активен строителен сезон. Заслужава си да изтърпим малко, защото плюсовете ще бъдат огромни", добави Портних.

След рехабилитацията на всички отсечки парите, които досега за отивали за запълване на дупки, ще бъдат пренасочени за ремонти на малките улички и облагородяване на междублоковите пространства, посочи кметът.

Общинските училища са в пълна готовност за първия учебен ден. През лятото са ремонтирани 30 сгради, както 22 детски градини. През следващата години предстои мащабно обновяване на 7 училища и 3 детски градини.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 15.09.2017 г.
0
 
 
Варна не е само булевардите,една крачка в страни и попадаш в неуредици-дупки,мръсотия,неокастрени дървета,заличени тротоари,липса на паркоместа....и какво ли още не!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Дете почина в училищен двор в Казанлък
Президентски избори в Русия
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: