Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Девненските училища откриха тържествено новата учебна година
Автор: Екип Varna24.bg 14:57 / 15.09.2017Коментари (0)1357
©
Общо 649 ученици прекрачиха школските прагове на 15 септември в Девня. Новата учебна година в двете училища на територията на общината бе открита с тържествени програми, изнасяне на школските знамена на фона на химна на Република България, празнични рецитали, ритуално биене на първия звънец и водосвет в ОУ "Св. св. Кирил и Методий" - кв. "Повеляново". 

Кметът на Община Девня Свилен Шитов и неговият заместник Донка Йорданова присъстваха на откриването на новата учебна година в СУ "Васил Левски", където своето обучение започва първият випуск гимназисти по двете нови специалности - "Автоматизация на непрекъснати производства" и "Електрообзавеждане на производството". Те бяха сформирани по инициатива на градоуправника и със съдействието на индустриалните гиганти от Девненския промишлен комплекс и "Елдоминвест" - Варна.  

Свилен Шитов посети класните стаи на двете професионални паралелки в VIII и IX клас, за да пожелае на пионерите успехи в науката и успешна реализация. Кметът предупреди гимназистите, че често ще ги проверява как усвояват новите знания, тъй като по думите му проверката е висша форма на доверие. Той изрази задоволство, че в паралелката след VII клас има и немалко момичета. 

Общо 61 гимназисти ще се обучават по специалностите "Електрообзавеждане на производството" и "Автоматизация на непрекъснати производства" след VII и VIII клас. В навечерието на 15 септември бе сключено споразумението между "Агрополихим", "Девня цимент", "Солвей соди" и Община Девня, чиято финансова рамка за учебната 2017/2018 година е 96 хил. лева с ДДС, заяви директорът на СУ "Васил Левски" Георги Петков. 

С тези средства ще бъдат осигурени безплатен обяд и транспорт за гимназистите по новите специалности, учебници, специални стипендии за отличниците, както и необходимата материално-техническа база за провеждане на часовете по практика. Кметът Свилен Шитов заяви пред учениците, че общината ще поръча на всички училищни униформи, които трябва да носят с гордост и отговорност. 

Градоуправникът влезе и в класните стаи на първокласниците в СУ "Васил Левски", които са общо 46, и лично им раздаде осигурените със средства на общината учебни пособия. Свилен Шитов пожела на всички мъници и на тяхна класна ръководителка успешна нова учебна година и само шестици в бележниците. 

12 първолаци прекрачиха школския праг и в ОУ "Св. св. Кирил и Методий" - кв. "Повеляново". От името на кмета общинският експерт Мая Добрева от сектор "Образование, култура и хуманитарни дейности" пожела на учениците и учителите успешна нова учебна година, след което раздаде учебни пособия на най-малките. 

На празника в ОУ "Св. св. Кирил и Методий" тържествен водосвет отслужи местният енорийски свещеник отец Никифор, който освети за здраве и успех всички класни стаи в основното училище.  









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: