Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Фестивалът "Усмихни се, Карин дом“ започва утре
Автор: Екип Varna24.bg 16:09 / 15.09.2017Коментари (0)1794
©
През почивните 16-ти и 17-ти септември, веднага след началото на учебната година, във Варна отново ще се проведе благотворителният фестивал "Усмихни се, Карин дом", като залогът наистина е голям, а каузата сериозна.
 
Благодарение на всички- гости и партньори на събитието, децата с комплексни и интензивни нужди имат своята група "Усмивка", носеща името на фестивала. За децата от аутистичен спектър и с комуникативни затруднения също бе създадена терапевтична група "Малки+". Вече трета година групите се финансират от средствата събрани на фестивала, което доказва, че варненци умеят да се забавляват добре и същевременно да помагат.
"Понякога зад една крачка, знак или думичка има толкова много труд, упоритост, внимание и мисъл от страна на детето, семейството, специалистите, учителите. Наградата за нас са детските усмивки и техните успехи." - сподели Мариана Николова - директор на Карин дом.

За да бъде събитието забавно за цялото семейство, организаторите са подготвили по-силна фестивална програма от всякога. Безброй детски работилници ще посрещат децата през двата дни (арт ателиета, музикални и литературни работилници, фотография, йога, капоейра, орнитология, настолни игри, търсене на съкровище и скачане с чували, стрелба с лък са само част от програмата). 

Дамите могат да се забавляват в арт зоната със страхотни ръчнонаправени бижута и предмети за дома, уроци по рисуване на чаша вино. За татковците отново ще има кът с крафт бира и барбекю, а фермерски пазар ще посрещне привържениците на здравословното хранене, майстори готвачи ще запретнат ръкави, а лимонадени изкушения ще разхлаждат уикенда. На голямата сцена пред поляната на Карин дом ще чуем "Магията на детското кино" с държавна Опера Варна в събота, и добре познатата ни група PIF в неделя. За всички, които искат да си пробват късмета е предвидена и томбола с чудесни награди.

За първа година в двора ще има разположени фотографски кътове с приказни мотиви. Приказките са и основна тема на тазгодишния фестивал, преминаващ под надслова "Приказна градина". Вратите на събитието отварят в 10:00ч. и в двата почивни дни, а забавленията ще продължат до 21:00ч с късните концерти на сцената. Входът е 2лв като децата до 12г. влизат свободно. Повече информация и цялата програма може да намерите във Facebook на профила на Фестивал "Усмихни се, Карин Дом", както и на сайта www.smile.karindom.org








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Природни стихии
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: