Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
"Галата" ще има уникален спортен комплекс
Автор: Екип Varna24.bg 09:34 / 17.09.2017Коментари (1)3047
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, кметът на Варна Иван Портних и областният управител Стоян Пасев направиха първа копка на детска площадка и игрище в квартал "Галата" вчера. Комплексът ще бъде на общински парцел от около 2000 кв.м., като се предвижда изграждане на футболно игрище, фитнес на открито, детска площадка и пешеходни зони. Обектът ще се реализира със средства от бюджета на Община Варна.

"Варна е един от най-спортните градове в България. Всяка седмица се прави нещо тук. Преди две седмици открихме една страхотна площадка с фитнес на открито в "Аспарухово", а сега правим първа копка в "Галата". Започваме и много сериозен ремонт за близо 2,5 милиона лева на държавното спортно училище "Георги Бенковски". То е приоритет за нас, като планираме да построим и зала към него. Спортът и физическото образование не бива да се подценяват, защото това е здравето на нашата нация", каза Кралев. 

Министърът отново изтъкна, че основен приоритет във втория му мандат ще бъде реновирането и изграждането на училищната спортна база. 

"Повече от 50 години нищо не се случваше със спортната инфраструктура в училищата. А сега няколко министерства работим заедно, за да изготвим програмата за училищната спортна база, която беше подкрепена от премиера Бойко Борисов и залегна в приоритетите за управление на страната 2017 - 2021 година. Така че през следващите 3 години ще има много интензивно строителство на физкултурни салони и ремонтиране на сегашните", допълни Кралев.

Той коментира и новия закон за физическо възпитание и спорта, който бе одобрен от Министерски съвет и предстои да бъде внесен в Народното събрание. 

"Това е най-дълго обсъжданият публично закон. Над 8 месеца стоя за публично обсъждане, защото искахме да вземем мнението на всички клубове, федерации и организации, които са ангажирани с него. Надявам се през следващите 4 месеца да минат дебатите, законът да се гласува в парламента и да може от януари месец всички да работим по новите правила. Най-важното е, че ще се отвори процеса за изграждане на спортна инфраструктура и за привличане на частните капитали. Това е приоритет. 

Подреждаме нещата така, че да се лимитират създаването на фалшиви, фантомни клубове, които помагат на президентите на федерации да бъдат избирани. Ще има много по-строг контрол, по-малко бюрокрация, ще намалим административната тежест, но най-важно е желанието ни да привлечем частния капитал в спорта", завърши Кралев.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Кмете,кмете.....Преди 2 години направи първа копка и на парка във "Възраждане" ама още чакаме резултата.И между другото не е коректно да ми триете постовете на страницата си във Фейсбук колкото и да не ви харесват.Кажете го на PR-ите си!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Природни стихии
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: