Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
¬ход
close
«ј–≈∆ƒјЌ≈...
Ќачало
¬арна
—портни
–егионални
Ѕългари€
ћеждународни
Ћюбопитно
√алерии
Ћичности
RSS
¬сички
Ѕизнес
ƒруги
»нституции
 риминални
ќбщество
—ладкарници "Ќедел€" изумиха с такса "нож", вижте абсурдното об€снение
»зточник: Varna24.bg 16:21 / 17.09.2017 ќтпечатай »зпрати
©
¬ерига сладкарници цака клиентите си с 15 лева такса "нож" за р€зане на на тортата. «а иновативната такса съобщи “еодора »ванова от групата "ћайките на —офи€". "јко искаш да си купиш ц€ла торта от сладкарници "Ќедел€" и помолиш едно парченце от не€ да ти отрежат за консумаци€ на м€сто за детенце на четири години, което плаче за не€, освен цената на тортата, поискаха 15 лв. такса "р€зане". “акъв бил редът в тези сладкарници. –едно ли е? ћоже би има и такса "дишане на въздух". Ќе купихме тортата, но не само поискаха 15 лв. за р€зане, а и отказаха да ни дадат и нож", написа възмутената »ванова.†

—поред не€ непри€тната случка се разиграла в сладкарницата на "Ќедел€" в столични€ квартал "—латина", пише "ћонитор". ѕроверка на изданието на м€сто показа, че в сладкарници "Ќедел€" има такава такса и т€ се нарича "ќбслужване на тортата". “€ се плаща, когато клиент поиска тортата да се нареже за консумаци€ в заведението", об€сни служителка от сладкарницата на "Ќедел€" на бул. "Ўипченски проход" в —офи€.†

"“ова е от години. ¬еднъж правихме изненада на една колежка, заведох € аз там и другите вече поръчали тортата. —тигна се вече до €денето, но от персонала -хоп 15 лв. Ќие - не! ѕочнахме да € бучим така, както си беше ц€ла, хахо-хихи и сервитьорката пак цъфна. ’ъката-мъката - 15 лв за консумаци€ в заведението. √ол€ма сел€ни€....", написа във ‘ейсбук ƒеница  ирова, ко€то също е станала свидетелка как се иска "такса нож" в заведение на "Ќедел€".†

Ќеотдавна начислена такса "ѕразен стол" в ресторант в —озопол взриви социалните мрежи и предизвика лавина от реакции. «аведението там беше поискало от туристи пари за незаети места. Ќа разпространена в интернет касова бележка се вижда как за четири резервирани, но незаети стола, ресторантът е начислил по 20 лв., или общо 80 лв. "ћакар и единични случаи, това са нело€лни търговски практики и във всеки конкретен казус ще реагираме", закани се тогава шефът на  омиси€та за защита на потребителите ƒимитър ћаргаритов. “ой обеща да има административна санкци€ за това, че без да е отразено в менюто, се начисл€ва такава услуга и т€ се представ€ в касов бон.
«ареждане! ћол€, изчакайте ...
0
 
 
Ќ€ма да се научим как се прави бизнес, особено в тази сфера, в съседна на нас държава ти нос€т чай, кафе, вода, фастъци за добре дошъл, а тук, ако може и въздуха ще ти таксуват.
-1
 
 
направи сам тортата, да не плащате такса нож, м€сто за с€дане и др
+2
 
 
винаги си е била ѕќћ»я–— ј сладкарница
–есторант ћалък Ѕунарджик√рупа √–јћќ‘ќЌ 14.01 —ЏЅќ“ј–есторант ћалък ЅунарджикЌачало 19:00¬ход 20лв “елефон: 0889319748Ѕилети можете да си закупите в ћалък Ѕунаржик и р-т –уба€т јрт и да си запазите съответната масао ново....
на 18.09.2017 г.
-1
 
 
÷ената на тортата за в къщи е една а за консумаци€ в сладкарницата друга с надценка защото ползвате сервиз и той е скъп .—ервитьор не иска заплата по малка от 1000 лева ,като седнете на масата климатика работи и вие не усещате че отвън е 35 градуса ,ама че това удоволствие струва пари никой не мисли,има наем,такса смет,ток,вода,ддс, .¬ кра€ на краищата пазарна икономика,не ви харесва Ќедел€ идете в друга сладкарница.—обствениците ще имат вина само ако тази услуга не е вписана за да се види от клиентите
0
 
 
—тати€та е глупава и тъпа! “ортата когато е ц€ла и за в къщи естествено е по-евтина отколкото да € консумираш в заведението на парчета! “.е. е нормално да ти искат допълнитена такса ако решиш да си консумираш от не€ в заведението!
-1
 
 
“ъпаци, кой ще ви измие чиниите после?
+1
 
 
 ое му е абсурдното на об€снението? —ъвсем нормално е такъв тип заведени€ да имат различни цени за консумаци€ на м€сто и за вкъщи. »злезте малко извън панелките. јко €дете само дюнери или в ћакдоналдс не ме учудва, че ситуаци€та ви се струва абсурдна. Ќедел€ и ’епи са стандарт, който е висок дори и спр€мо европейски€.
+1
 
 
Ѕаси! “и€ избрутал€ха. Ќе, не € посещавам тази сладкарница. ќбичам вкусотии с отношение и истински продукти. ¬сички масови производители на сладкарски издели€ използват готови смески и " зеленчукови" сметани, всиките им неща имат абсолютно идентичен вкус и никаква индивидуалност. —ори...и тва с таксата, направо ме срази....и никакво отношение към клиента. рЯШ† ћного зле, много!
+1
 
 
“ези тарикати,да си вкарат ножа там където му е м€стото!∆алко,че н€ма изисквани€ от контролните органи за такива услуги да им сложат такса" ЅјЋ“»я"
 оментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! ¬сички коментиращи са се съгласили с ѕравилата за публикуване на коментари.
»«ѕ–ј“» Ќќ¬»Ќј
« —ептември 2018 г. »
пон
вто
ср€
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
¬иж още:
јктуални теми
ўе имат ли проблеми вложителите в  “Ѕ?
Ќационален отбор на Ѕългари€ по волейбол
јфриканска чума във ¬арненско
убийство на таксиджи€ край ¬арна
“¬ и шоу сезон 2018/2019
назад 1 2 3 4 5 напред
јбонамент
јбонирайте се за mail бюлетина ни !
јбонирайте се за наши€ e-mail и ще получавате на личната си поща информаци€ за случващото се в ¬арна и региона.
e-mail:
јнкета
 ак се справи общината с почистването на снега?
ћного добре
ƒобре, но можеше и по-добре
Ќе се справи
ѕълна трагеди€

–ј«ƒ≈Ћ»:
Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
ѕотребители
√–јƒќ¬≈:
ѕловдив
¬арна
Ѕургас
–усе
Ѕлагоевград
«ј Ќј—:
«а контакти
«а реклама
ѕравила
¬арненци във facebook
RSS за новините
‘утбол на живо по телевизи€та
©2008 - 2018 ћеди€ груп 24 ќќƒ. Varna24.bg - ¬сички права запазени. — вс€ко отвар€не на страница от Varna24.bg, се съглас€вате с ќбщите услови€ за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). ¬ъзпроизвеждането на цели или части от текста или изображени€та става след изрично писмено разрешение на ћеди€ груп 24 ќќƒ. ћнени€та изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и ћеди€ груп 24 ќќƒ не носи отговорност за т€х. ѕостав€нето на връзки към материали в Varna24.bg е свободно. —айтът е разработен от ћеди€ груп 24 ќќƒ.
—татистика: