Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Изтича срокът за подаване на коригиращи декларации от граждани и фирми
Автор: Екип Varna24.bg 09:02 / 18.09.2017Коментари (0)1058
©
За първа година приходната агенция предостави на гражданите и фирмите още една възможност веднъж годишно сами да коригират дължимия данък, деклариран пред НАП с годишната данъчна декларация. 

Това става с подаването на еднократна коригираща декларация след изтичане на срока за подаване на годишната данъчна декларация. Коригиращата декларация се подава до 30 септември на 2017 година за промени, свързани с декларираните данъци от предходната година. След изтичането на срока данъчните инспектори ще започнат проверки за неподадени или за подадени декларации с неверни данни за придобитите доходи.

През изминалата 2016 година от НАП Варна са извършили такива проверки и са установили, че 789 варненски фирми и 470 физически лица от морската столица не са подали годишни декларации или са посочили неверни данни във формулярите, за което на всички тях са съставени актове за административно нарушение. При проверките актове са съставени и на 52 добруджански фирми и 63 физически лица от Добрич. До момента 98 граждани и фирми от Добрич са се възползвали от възможността сами да коригират годишните си декларации, като са подали нови в местния офис на Агенцията. 
 
От приходната агенция напомнят, че за неподадена декларация от физическите лица глобата е до 500 лева. При декларирането на неверни данни, ако те водят до по-нисък размер на данъка или освобождаване от плащане, глобата е до 1000 лева.
За фирмите, които не са подали годишни декларации в Агенцията за дължимия корпоративен данък, санкцията е от 500 до 3000 лева за юридическото лице, а за управителя на фирмата от 200 до 1000 лева.

Информация за попълване и подаване на данъчни и осигурителни декларации и внасяне на суми към бюджета гражданите и фирмите могат да получат на телефона на НАП 0700 18 700 на цената на градски разговор или в сайта на НАП www.nap.bg.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: