Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Интересно мероприятие за органични храни и биопродукти се проведе във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 12:32 / 18.09.2017Коментари (0)1419
©
На 13-14 септември в гр. Варна се проведе ХІІ Международна конференция "Производството на органични храни и биопродукти - ключов фактор за развитието на селските райони в Централна и Югоизточна Европа", която беше организирана от Регионален Клъстър "Североизток", съвместно с Варненска Търговско-Индустриална Камара. Мероприятието беше осъществено с институционалната подкрепа на Министерство на туризма.

В Конференцията взеха участие представители от България, Австрия, Китай, Испания, Полша, Украйна, Молдова и др.

Н. Пр. Джан Хайджоу - Посланик на Китайската народна република в Република България сподели опита на страната и възможностите за съвместни действия между двете държави.

Ева Поведано - Търговско-икономически съветник и Началник на Търговската служба към Посолство на Кралство Испания в Република България очерта тенденциите в развитието на секторите хранителна индустрия и туризъм и традиционно добрите търговски отношения между двете страни.

В рамките на официалната програма на мероприятието бяха представени също така и доклади от Нина Рашева - Главен експерт към Дирекция "Растениевъдство и биологично производство", Министерство на земеделието, храните и горите, Йовка Янкова - Главен експерт към Центъра за насърчаване на сътрудничеството в областта на селското стопанство между Китай и страните от Централна и Източна Европа, Медицински Университет - Варна - доц. Светлана Фоткова, която запозна аудиторията с проблемите на производството и разпространението на хранителни добавки, Д-р Златина Димова - Директор на Областна дирекция по безопасност на храните - Варна и др.

По време на Конференцията се проведе изложение и В2В срещи, като бяха представени секторите производство на пресни и преработени плодове и зеленчуци, лозарство и винарство, козметика, търговия на едро и дребно и др.

В последните няколко години Регионален Клъстър "Североизток" работи активно за популяризиране на добри и природо-щадящи практики при производството на продукти и суровини за хранителната, фармацевтичната и козметичната индустрии. Също така организацията извършва дейност в сферата на подпомагане на предприемачите от необлагодетелствани райони в страната, с акцент върху младежка заетост и диверсификация на дейностите.

В тази връзка Клъстърът обяви инициатива за обучение и подпомагане на производители от планинските и по-слабо развити райони в България, с цел стартиране на нови бизнес инициативи и осигуряване на работни места. Един от секторите, който дава възможност за развитие в тази насока е производството на лечебни и етерично-маслени култури, плодове, зеленчуци и др.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Масови протести срещу цените на горивата
Природни стихии
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Парламентарни избори 2024
Интегриран градски транспорт на Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: