Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Кметът на Айтос забрани готвения протест, страх го е от провокации
Автор: Екип Varna24.bg 11:25 / 20.09.2017Коментари (6)1424
©
Кметът на Айтос забрани провеждането на мирен протест, който подготвят от ОЗБГ. Ето какво гласи заповедта на градоначалника:

На основание чл.44, ал.1, т.4 и ал. 2 от Закона за местно самоуправление и местна администрация /ЗМСМА/ и чл.12, ал.2, т.2 и 4 от Закона за събранията, митингите и манифестациите /ЗСММ/ във връзка с Уведомление с вх.№92-00-261/19.09.2017 г. от "Организация за закрила на българските граждани" /ОЗБГ/ за провеждане на мирен протест под наслов "Не на прокурорското безобразие" на 21.09.2017 г.

ЗАПОВЯДВАМ:
НЕ РАЗРЕШАВАМ провеждането на мирен протест под наслов "Не на прокурорското безобразие" на 21.09.2017 г. от 11.00 до 15.00 часа пред сградата на Районна прокуратура Айтос.


МОТИВИ: След като разгледах Уведомление от "Организация за закрила на българските граждани", представлявано от Стефан Петров, за провеждане на мирен протест на 21.09.2017 г. от 11.00 до 15.00 часа пред "сградата на Районна прокуратура в град Айтос" с цел "...да се окаже подкрепа на пребития от цигани Илиян Мавров", прецених, че въпросното мероприятие не следва да се провежда, като съображенията ми за това са:

1. Районна прокуратура Айтос не разполага със собствена сграда, а ползва част от етаж от сграда, в която са разположени още: Общинска служба "Земеделие", Дирекция Местни данъци и такси" на общинска администрация, Общинска Аптека, офиси на фирми. Входа на въпросната сграда е от страната на най-натовареното и възлово кръстовище в града. Същото граничи още със зеленчуковия пазар, Джамията, таксиметрови стоянки и началото на пешеходната зона в града. В близост до самото кръстовище, няма успоредни улици, които да позволяват заобикалянето му, тротоарните площи са тесни.
От Уведомлението става ясно, че "протестът" ще се осъществи на пътното платно, което означава блокиране на движението на превозни средства, създаване на "задръствания" и предпоставки за ПТП за период от 4 часа в работен ден. Ще бъде възпрепятствано и свободното придвижване на граждани, които искат да ползват услугите на гореизброените държавни и общински институции, аптеката и джамията.
До колкото в ЗСММ се урежда провеждането на "събрания, митинги и манифестации", но не и "протести", с цел опазването на обществения ред и спокойствието на гражданите и гостите на гр.Айтос, вменено ми от чл.44, ал.1, т.4 от ЗМСМА, следва да се предприемат мерки за предотвратяването на искания протест.
2. Ако се тълкуват разширително разпоредбите на ЗСММ и приемем, че "протеста" е някаква форма на събрание или митинг, то изложените по-горе съображения също важат.
И при двата случая, следва да се добавят още по-важни аргументи: Абзац втори на уведомлението определя целта на протеста: "...да се окаже подкрепа на пребития от цигани Илиян Мавров". Обобщителното вменяване на престъпление на цяла етническа група, не само накърнява правата на представителите на същата, които не са извършили дадено престъпление/я, но считам е сигурен индикатор за целено още със самото Уведомление създаване на междуетническо напрежение и провокация, а от там и най-малкото нарушаване на обществения ред. Тук следва да се има предвид и факта, че в гр.Айтос живеят значителен брой цигани/роми.


Контрол по изпълнението на заповедта възлагам на РУ "Полиция" Айтос.
Заповедта може да бъде обжалвана пред Административен съд Бургас в 3- дневен срок от получаването.




Още по темата: общо новини по темата: 3
21.09.2017 »
18.09.2017 »
16.09.2017 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 25.09.2017 г.
0
 
 
Кметът на Айтос е продажна к***а и си пази местенцето, да кажеш истибата, че някой е пребит от цигани далеч не означава да го приписваш на цал етнос (въпреки , че с елементарна статистика на престъпленията в страната лесно може да се видят тенденциите. Щом в Айтос живеят много цигани, да търсят дабъци от тях, не е дочустимо с подобни глупави аргументи да се ЗАБРАНЯВА забележете протест в една демократична държаеа, каквато се опитваме да бъдем. Да ще се спре движението ако е нужно тук говорим за човешко здраве и живот
+2
 
 
Кмет + полиция + съд + прокуратура дават отговор на до болка познати въпроси като "защо се стига до ромски произвол?", "защо не се взимат мерки?" и т.н. Ето, взимат се мерки. Кмет, избран от местните граждани, се опитва да забрани на същите тези граждани да заявят позицията си пред съдебната система, която пак същите тези граждани финансират! Изобщо това с определението какъв трябва да е един протест, определения за "мирен", "демонстрация", "митинг" са пълни посттоталитарни глупости. Какъв е смисълът на един протест, ако той е режисиран от някого, за да угоди на друг?
+4
 
 
"В гр.Айтос живеят значителен брой цигани/роми" - това е причината за забрана на протеста. Циганофобия и наливане на вода в мелницата на циганската престъпност и циганската инвазия...
Сподели какво ново....
на 20.09.2017 г.
+1
 
 
Хвала кмете тези утри или в друг ден И теб ще препаткат.Прошката не винаги помага.Помисли по темата докъто не Е станало прекълено КЪСНО и ТЪМНО.
+6
 
 
Очевидно е .Кметът и прокурорът явно са от едно и също люпило на корупционната практика на власт и правосъдие . Отгоре на всичко този кмет или е самозабравил се циганин или от страх да не загуби циганските гласове за следващите избори е съгласен дори да продаде и майка си.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
Интегриран градски транспорт на Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: