Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Обжалват 10-годишна присъда за опит за убийство в Балчик
Автор: Екип Varna24.bg 15:11 / 25.09.2017Коментари (0)1426
©
На въззивен контрол пред Варненския апелативен съд е 10-годишна присъда на Окръжен съд - Добрич, с която Стоян Стефанов от Балчик е наказан за опит за убийство, извършено в морския град в началото на 2016 година. Втората съдебна инстанция се запозна днес със жалбата на подсъдимия срещу присъдата, с която е постановено и 50 000 лева обезщетение на пострадалия.

Пресслужбата на Апелативен съд припомня, че при условията на съкратено съдебно следствие, признаване на вината и на фактите, посочени в обвинителния акт, на 7 юли тази година ОС - Добрич призна вината на Стефанов затова, че на 16 януари 2016 година около 15.30 часа в Балчик, с нож е направил опит да убие своя съгражданин Ивайло Г. Деянието е останало недовършено по независещи от него причини. Пострадалият е оцелял единствено поради навременната и висококвалифицирана лекарска помощ, оказана му МБАЛ «Св.Анна» във Варна.

Първоначално определеното наказание от 15 години "лишаване от свобода е било редуцирано с една трета - до 10 години затвор. Първата съдебна инстанция е признала вината на подсъдимия и за други две деяния - унищожаване на вещи, за което той е получил 1 година "лишаване от свобода. Съдът в Добрич е определил Стоян Стефанов да търпи по-тежкото от двете наказания - 10 години затвор при първоначален строг режим и 50 000 лева обезщетение на пострадалия мъж.

До тежкия инцидент се стигнало след двудневен запой и няколко литра ракия, погълната в компания. Прокуратурата припомни днес, че събраните в хода на разследването свидетелства сочат, че след употреба на алкохол подсъдимият ставал много агресивен. Часове преди да наръга в гръдния кош своя съгражданин и без никакъв повод той срязал с нож гума на автомобила на своя съседка, а по-късно и на градски автобус. Агресията спрямо Ивайло Г., който е бил негов гост се отключила след голямо количество изпита ракия и спор, възникнал между двамата.
Защитата на Стоянов счита, че правните изводи на ОС - Добрич, които дават превес на отегчаващите вината обстоятелства не са обосновани и моли въззивния съд за наказание, което след редукцията да бъде в размер на 7 години "лишаване от свобода", както и да бъде намален размерът на присъденото обезщетение.

Варненският апелативен съд ще се произнесе с решение в установения от закона 30 дневен срок.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: