Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Бивша варненска съдийка олеква – отнемат й 150 бона
Автор: Екип Varna24.bg 09:25 / 28.09.2017Коментари (6)6882
© Дневник
Окръжният съд в Добрич гледа дело, образувано по иск на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество /КОНПИ/ срещу бившия председател на Варненския административен съд Анелия Цветкова. Комисията претендира за отнемане от ответницата на сумата от 153 548 лева.

Комисията прави искането, като се позовава на влязла в сила на 7 октомври 2015 г. осъдителна присъда за подкуп срещу бившата съдийка и предположението, че има косвена връзка между това престъпление и претендираната за отнемане сума, съобщава Дарик.

Заключението за връзката се основава на вида на престъплението и получената от него облага, както и на вероятността за извършвана от ответницата престъпна дейност в предходен период, докато е заемала длъжността "съдия", считано от 2003 година.

В исковата молба се уточнява, че с осъдителната присъда ответницата е била призната за виновна в искане и получаване на подкуп от 10 000 лева като съдия, станало на на 17 юли 2008 г. в заведение във Варна. Парите са били, за да разреши административно дело в полза на трето лице. Парите били предадени от строителен предприемач и сина му.

Посочва се още, че съгласно съдебната практика може да бъде отнето и имущество, придобито преди престъпната дейност стига да може логически да се предположи връзка между имуществото и престъпната дейност. Комисията твърди, че липсват установени законни източници за придобиването на сумата, на която се иска отнемане, тъй като има несъответствие между доходите, получени от ответницата и бившия й съпруг и техните разходи в проверявания от период - от края на 1984 г. до края на 2008 година.

Цветкова оспорва иска. Тя поддържа възражения, основани на обстоятелството, че е била оправдана по повдигнато й обвинение за извършване на престъпление преди датата 17 юли 2008 година. В отговора на исковата молба се посочва още, че сумата, на която се иска отнемане, е придобита от законен източник на доходи, между които приходи от трудови правоотношения, получено дарение и наследство, продажба на два леки автомобила.

Разглеждането на делото в открито съдебно заседание започна с изясняване на фактите, изложени в исковата молба и в отговора на ответницата. Страните имаха различни становища за началото и продължителността на периода на дължимата проверка за имущественото състояние на ответницата, като съдът определи той да бъде от 20 май 1991 г. до 31 декември 2008 година. Назначена беше съдебно-техническа експертиза за определяне на пазарната стойност на определени обекти от имуществото на ответницата. Следващото заседание е насрочено за 31 октомври от 14.00 часа.

Делото е образувано по реда на отменения Закон за отнемане в полза на държавата на имущество, придобито от престъпна дейност. То е изпратено за разглеждане в Добрич с определение на Варненския апелативен съд, след като всички съдии от Окръжен съд - Варна са си направили отвод от разглеждането му, поради факта, че ответникът по иска е бивш съдия от Административен съд-Варна, а преди това от Окръжен съд - Варна.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Всичко придобито, за което няма ясни финансови средства да бъде конфискувано на мига!!!! Няма какво да й се обясняват!!! Аман от богати "приятели", "дарове", "заеми" и т.н. Как пък на мен един не дойде да ми подари джип, кола или имот!!!!! КОНФИСКАЦИЯ, А ТЯ САМАТА В ЗАТВОРА!!!!!
0
 
 
Всички в съдебната система са к**ви и крадци.
0
 
 
Капка в морето .... за българско правосъдие.
0
 
 
Комисията ,защо не проверите и съдиите от Окръжен съд Варна?
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: