Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Рекламират Варна в над 20 международни изложения
Автор: Екип Varna24.bg 14:05 / 28.09.2017Коментари (0)1398
Варна е рекламирана в над 20 международни изложения от началото на годината - във Виена, Щутгарт, Истанбул, Мюнхен, Хамбург, Прага, Белград, Букурещ, Будапеща, Берлин, Москва, Киев, Санкт Петербург, Алмати, Дубай и др. За първи път морската столица е била представена като дестинация на изложенията в Брюксел, Москва-Intourmarket, Минск, Екатеринбург и Баку. 

Предстои участие в международния форум за конгресен туризъм "MCE South Europe 2017", което ще бъде заявка за домакинство на града на следващото издание. Това стана ясно по време на среща на кмета Иван Портних с представители на туристическия бранш, организирана по повод Световния ден на туризма, в галерия "Графити". 

"Това е професионален празник за всички, които работят Варна да стане по-привлекателна, по-желано място за летен отдих и всички заедно да реализираме по-голямата ни амбиция - морската столица да се превърне в дестинация за 4 сезона", обърна се към участниците в срещата кметът. 

"На финала сме на един добър летен туристически сезон - статистиката от летището показва към момента 6% ръст на полетите и 12% ръст на пътниците. С голяма надежда гледаме напред - към новите дестинации, които свързват Варна с 10 нови точки в Европа. Уверен съм, че развитието на културно-историческото наследство, на събитийния календар, както и сериозните инвестиции в инфраструктурата, които правим, гарантират утвърждаването на града и региона като атрактивно място за туризъм", допълни Иван Портних. Сред гостите на събитието бяха зам.-министърът на туризма Милко Теофилов, посланиците на ЮАР - Ванеса Калверт, на Португалия - Луиш Фераш, и на Виетнам - Нгуен Тхи Хонг Оан. Проявата е част от програмата на Черноморския туристически форум, който се провежда днес с подкрепата на Община Варна.

През последните пет години /2012-2016 г./средният ръст на туристите у нас е 6%, съобщи на пресконференция по повод Десетото издание на Черноморския туристически форум зам.-министърът на туризма Милко Теофилов. Той уточни, че данните са на Световния туристически барометър. По думите му средният ръст у нас е над средния както за ЕС, така и за света. Той допълни, че по среден ръст на туристите през последните пет години зад нас са страни като Турция, Италия и Франция. Милко Теофанов изнесе данни, че на национално ниво в периода януари-юли т.г. страната ни е посетена от 4.092 милиона чуждестранни туристи. 

По думите му ръстът спрямо същия период на миналата година е 7.2 процента. Ръстът на приходите за периода пък е над 11 на сто, каза Теофилов. Зам.-кметът на община Варна Коста Базитов пък съобщи, че до средата на август приходите от туристическа такса в бюджета на общината са 3.6 милиона лева при заложени 4 милиона лева. Той прогнозира, че приходите от туристически данък ще надхвърлят заложената в бюджета. Основната тема на двудневния Черноморски туристически форум - Варна 2017 е "Местната идентичност и глобалният туризъм".










Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Газови доставки
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Реформи в БДЖ
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: