Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Огромни очаквания на варненските меломани към концерта на българска оперна дива
Автор: Екип Varna24.bg 14:55 / 28.09.2017Коментари (0)1704
©
Огромни са очакванията на варненските меломани към концерта на българската оперна дива Веселина Кацарова на 5 декември във Варна. За да отговорят на високите изисквания на познавачите, организаторите от "Елит Проджектс Мениджмънт" ангажират нова зала за голямото музикално събитие. Вместо в Двореца на културата и спорта, концертът ще се проведе в Зала 1 на Фестивалния и конгресен център - място, запомнило гастролите на световните легенди на операта Райна Кабаиванска, Гена Димитрова, Анна Томова - Синтова, Катя Ричарели, Мирела Френи. Веселина Кацарова ще бъде следващия велик оперен глас, който ще излезе на сцената на Фестивалния комплекс.

Примата ще дойде във Варна през октомври специално за пресконференция по повод големия си концерт с баритона Сирил Ровери и Симфоничния оркестър на Българското национално радио на 5 декември.

Оперната дива, която живее в Швейцария и пее в най-престижните театри и зали по света, ще изнесе голям концерт с баритона Сирил Ровери и Симфоничния оркестър на Българското национално радио на 5 декември в Двореца на културата и спорта. Кацарова е певицата с една от най-богатите дискографии на нашето съвремие. Има издадени над 90 компакт диска за най-престижните звукозаписни компании. Удивително многообразният й репертоар обхваща над 65 главни роли и се простира от Монтеверди, Хендел и Моцарт през белкантовите композитори Росини, Доницети и Белини до Берлиоз, Масне, Бизе, Сен-Санс, Верди и Вагнер. Призната е за една от най-добрите изпълнителки на Моцарт и Росини в света. Работи със звездните диригенти Колин Дейвис, Рикардо Мути, Зубин Мета, Даниел Баренбойм, партнира си с култови имена от съвременната оперна сцена като Пласидо Доминго, Хосе Кура, Роберто Аланя, Анна Нетребко, Самюел Рейми, Едита Груберова, Йонас Кауфман и др. Носител е на най-високите почетни титли за оперен изпълнител в Германия и Австрия, давани за изключителен принос към културата - "Кamerzingerin" на Виенската и на Баварската опера. Определяна от познавачите като "Мецосопрано №1" в света.

Във Варна световната оперна прима ще излезе на сцената в партньорство с блестящия баритон от Франция Сирил Ровери и с един от най-уважаваните български оркестри - Симфоничния оркестър на Българското национално радио под палката на френския диригент Филип Брид. 

Варненската публика ще се потопи в атмосферата на голямата опера с програмата от арии и дуети от опери на Хендел, Моцарт, Доницети, Верди, Бизе, Масне, Сен-Санс, Маскани.

Всички закупени досега билети могат да бъдат заверени на касата на Фестивалния и конгресен център, тел. 052 685 214. Организаторите гарантират, че закупилите вече своя билет за концерта, ще получат съответстващо на неговата ценова категория място в залата на Фестивален и конгресен център, Варна. Билетите за концерта на Веселина Кацарова във ФКЦ са на цени от 40 до 100 лв. и могат да бъдат закупени от билетния център на ФКЦ, както и онлайн от www.fccvarna.bg -









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: