Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Един фестивал с кауза успя да обедини варненци
Автор: Екип Varna24.bg 13:10 / 02.10.2017Коментари (0)1375
©
Вчера, пред участници и партньори, ръководството на Карин дом обяви финалната сума, събрана по време на благотворителния фестивал "Усмихни се". Тя надвишава двете предишни издания и е на стойност 39 428 лв. 

Средствата са събрани от дарение за вход, участие в томбола, работилнички, ателиета, както и 10% от всички закупени продукти. Разбира се, голяма част от тях са и плод на лични и корпоративни дарения.

"Благодарение на всички варненци и всички партньори, тази година финансовите резултати, надхвърлиха очакванията ни. Нетната сума, която Карин дом успя да събере чрез това събитие е: 39 428 лв., което е голям успех и надхвърли сумите, постигнати от предходните две издания" - сподели Мариана Николова, изпълнителен Директор на Карин дом. 

Благодарение на тези средства, центърът ще продължи през следващата година финансирането на две групи за деца със специални потребности. Група "Усмивка", която носи името на фестивала и е за деца с комплексни и интензивни нужди от подкрепа. Терапията за тях е важна, за да могат да започнат да комуникират и да бъдат разбрани от своите близки. Другата финансирана група "Малки+" е за най-малките деца с комуникативни затруднения и аутистичен спектър. В групата заедно с терапевта се включват и близките на децата, които се учат как да общуват с тях и да ги стимулират, играейки заедно.

За трета поредна година слънчевият и изпълнен със зеленина двор на Карин дом във Варна се преобрази в още по-приказно място като предложи забавления за цялото семейство - детски кът, батут и работилници за най-малките, занаятчийски и фермерски пазар, просторни площи за пикник, кулинарни изкушения, барбекю и крафт бира. Открита сцена събра известни оперни и рок изпълнители, млади музикални таланти, танцьори, артисти, детски формации.

Още от следващата седмица Карин дом започва подготовка за следващото издание, което отново ще се проведе през септември и ще е в подкрепа на съществуването на тези две терапевтични групи, които помагат за развитието на специалните деца на Варна и региона със съдействието на всички нейни граждани.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: