Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Потвърдиха ареста на разследван за разкритата наркооранжерия край Нови пазар
Автор: Екип Varna24.bg 11:47 / 03.10.2017Коментари (0)1594
© Varna24.bg
Апелативният съд във Варна потвърди първоначалния арест на Венцеслав Чобанов, привлечен като обвиняем за държане с цел разпространение на наркотични вещества и за отглеждане на марихуана в наркооранжерия. Втората съдебна инстанция остави без уважение жалбата на обвиняемия срещу определение на Шуменския окръжен съд от миналата седмица, с което му е била определена най-тежката мярка за процесуална принуда.

Пресслужбата на Апелативен съд - Варна съда припомня, че наркооранжерията била разкрита в стопанска постройка в землището на Нови пазар. Криминалисти от ОД на МВР в Шумен открили и иззели при претърсването 77 саксии с канабисови растения в различен стадий на развитие, вентилационно, отоплително и поливно оборудване. Намерените растения марихуана били с височина между 50 и 80см. От друго помещение на наркооранжерията иззели препарати за растителна защита, съоръжения и торове. Постройката била собственост на обвиняемия. Органите на реда открили там два плика зелена тревиста маса с тегло близо 340 г.

Днес защитата на Чобанов оспори законността на ареста и представи договор, с който помещенията били отдавани под наем на друго лице. Адвокатът намира, че липсват категорични доказателства, които да направят обвиняемия съпричастен към престъпленията, за които е привлечен към наказателна отговорност.

Прокуратурата поиска арестът на Чобанов да бъде потвърден и на свой ред се позова на събраните гласни свидетелства и веществени доказателства.

Съставът на Варненския апелативен съд сподели като законосъобразни и обосновани аргументите, с които ОС - Шумен е определил първоначалния арест на 39 годишния обвиняем. Макар и в начален етап, разследващите са събрали достатъчно гласни, писмени и други свидетелства и материали, които обосновават предположението, че Венцеслав е съпричастен към притежанието на наркотичните вещества, отглеждани в разкритата наркооранжерия. Фактът, че обвиняемият е бил осъждан няколко пъти за престъпления против личността, а при задържането е оказал съпротива на органите на реда, води и този съд до извода, че е реална опасността да се укрие или да извърши престъпление.

Определението на Варненския апелативен съд, с което се потвърждава първоначалния арест на Венцеслав Чобанов, обвиняем за държане с цел разпространение на наркотични вещества и за отглеждане на марихуана в наркооранжерия не подлежи на обжалване.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Газови доставки
Природни стихии
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: