Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Плажният сезон във Варна преминал с много по-малко тежки инциденти
Автор: Екип Varna24.bg 15:40 / 03.10.2017Коментари (0)1691
© Varna24.bg
Плажен сезон 2017 във Варна и курортните комплекси премина успешно. Тежките инциденти бяха много по-малко в сравнение с минали години. Това съобщи за тв "Черно море" д-р Иван Иванов, управител на ДКЦ1"Света Клементина", общинското лечебно заведение, което от години осигурява медицинското обслужване на пясъчните ивици през лятото.

Регистриран е само 1 смъртен случай в рамките на работното време на водните спасители. Става дума за чуждестранен летовник инвалид, чието тяло е изхвърлено от морето на плаж в курорта Златни пясъци. Мъжът е влязъл да плува при червен флаг и бурно вълнение и се е удавил. Когато го извадиха на брега, нямаше вече с какво да му помогнем, каза със съжаление д-р Иванов.

Като цяло през сезона трима-четирима летовници бяха откарани с линейки на "Бърза помощ" в реанимацията на УМБАЛ "Света Марина" във Варна, добави той. Всички са вече изписани и в добро здраве. Не са малко и пострадалите от травми по варненските плажове. Повечето от тях са отведени за лечение в МБАЛ "Света Анна".

През последните дни имахме и инцидент в курорта Св.Св.Константин и Елена с двама млади европейци, влезли в морето при червен флаг след употреба на упойващи вещества. Бяха извадени от водата навреме и след 2 часа на системи и обдишване с кислород бяха спасени, без да се налага транспортиране до реанимация, каза още управителят на ДКЦ1 "Света Клементина".

Неговото заключение бе, че плажен сезон 2017 е преминал успешно. По-малкото тежки инциденти се дължат на повишената култура на плажуващите, обясни той. Хората вече обръщат внимание на предупредителните табели, добър бе и контролът от страна на водните спасители и на концесионерите за недопускане на пияни и дрогирани летовници в морето.

Влияние оказаха и установените контакти с туроператорите, които също се включиха в разяснителната кампания за опасностите на море, добави д-р Иванов.

Той посочи, че през сезона е имало много случаи на повишено кръвно и колабирания заради горещото лято. Става дума за хора, дошли за кратко на море, които стоят дълги часове под палещите лъчи на слънцето за заветния бронзов тен. Много малко бяха инфарктите, инсултите и алергичните реакции от оси, а опарванията от медузи бяха единични. Всичко това говори, че плажната ивица във Варна става все по-атрактивна за морски бани, бе категоричен д-р Иванов.

Според него туристите на плажа през т.г. са били по-малко в сравнение с минали години. По-малко са били гостите от Русия, но пък за сметка на това са дошли млади хора от европейски държави.

Бих искал да благодаря на концесионерите на пясъчните ивици за прекрасните условия за работа на медицинските екипи. Благодарение на тях, бяха избегнати(с изключение на Кабакум) задръстванията, пречещи на линейките да достигнат бързо до човека в нужда, обобщи д-р Иван Иванов.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Реформи в БДЖ
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: