Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Откриха училище на бъдещето във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 09:03 / 04.10.2017Коментари (4)31965
Бивши и настоящи ученици от
ОУ "П.Р.Славейков":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
"Това не е само училище на бъдещето, това е "училище за мечтатели". Пожелавам си заедно да работим за това всички деца в страната да имат такива кабинети и учители, които да ги правят победители в най-важната надпревара в света - тази на талантите и човешкия капитал ". Това каза министър Лиляна Павлова при откриването на Центъра за иновативно обучение във варненското ОУ "Петко Р. Славейков", за което беше специално поканена от училищната общност в града.

В новия център малките ученици ще работят с таблети и очила за виртуална реалност, а учителите ще им преподават уроците с лаптопи и чрез най-съвременна техника - интерактивни дъски, сензорни екрани, мултимедийни проектори и модерна озвучителна система. Преподавателите са специално обучени как да използват модерните технологии и облачните услуги за подобряванекомуникацията в училищната общност.

Шест класни стаи са превърнати в приказни "домове": на математиците, на разказвачите на приказки, на изкуствата, на природолюбителите, на пътешествениците и на спортистите. Коридорът, който води до тях, е улица, на която са намерили място галерия, театър и библиотека. В класните стаи са премахнати подиумите и учителят "е свален" при децата, вместо да ги поучава от високо. В същото време обаче той запазва своята вдъхновяваща роля на съветник и ментор, обясни директорът на ОУ "Петко Р. Славейков" Таня Петрова. Тя и създателите на кабинета са се постарали цялото вътрешно пространство да е богато декорирано с помощта на известни дизайнери, художници и архитекти.

В Центъра за иновативно обучение са вложени 320 000 лв., половината от които са дарение от фондация "Америка за България" в рамките на инициативата "Училища на бъдещето". Другата половина от средствата са събрани с усилията на родители и ученици чрез организиране на базари и различни инициативи.

"Реализираното на тази инициатива е още едно доказателство, че ако всички работим заедно - резултатът е по-добро бъдеще на децата ни. Това училище от бъдещето ме кара още по-силно да вярвам в девиза на страната ни и на Българското председателство, че съединението прави силата", каза Лиляна Павлова.

Тя припомни, че мотото на предизборната й кампания миналата година в града беше: "Варна-град на знанието". "Градът е известен с качественото висше образование, има 40 000 студенти, 5 университета и възможности за развитие. Трябва обаче да инвестираме в средното образование и вие сте примера как то да бъде модернизирано", каза министър Павлова.

Министърът за Българското председателство припомни, че темите за младежта и сигурността са сред основните приоритети на страната ни, както и иновациите и образованието. "Започваме от ранното детско развитие с насърчаване на предприемачеството и въвеждането на всички технологии в образователните системи. Надежда и увереност, че тези приоритети няма да останат само досиета и че сме на прав път и в крак с бъдещето ми дава и днешното събитие", каза още министър Павлова.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Бъдете сигурна, че ги има в училището!
Aнонимен
на 04.10.2017 г.
0
 
 
то с всичката тази техника и на очен лекар ще трябва да ги пращат често
0
 
 
Сега и да наемат млади учители като мен хахах рџ?‚рџ?Ѓрџ?‚
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Лято 2024
Втора лига сезон 2023/24
Бюджет 2024
България в еврозоната
Почина патриарх Неофит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: