Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Кметът на Девня с признание от Сдружението на родителите на деца със Синдром на Даун
Автор: Екип Varna24.bg 10:36 / 09.10.2017Коментари (0)1562
©
Кметът на Девня Свилен Шитов получи благодарствен жест от Сдружението на родителите на деца със Синдром на Даун. В знак на признателност за отзивчивостта и съпричастността, която общината проявява целогодишно към малката Роси от Девня, тази сутрин нейната майка Ани Гендова надяна на Свилен Шитов тениска, с която го отличава като приятел на хората, родени с тризомия 21. Поводът за благодарствения жест е настъпилият октомври - Световният месец за информираност на тема "Синдром на Даун".

"Нашето Сдружение на родителите на деца със Синдром на Даун от сърце благодари за отзивчивостта на Община Девня, в лицето на господин Свилен Шитов, който доказа на практика, че истинските приятели не броят хромозоми и че Доброто разцъфва там, където хората му дават шанс", пише Ани Гендова в благодарственото си писмо, в което описва как е преминала последната една година на малката Роси:
"Аз съм Ани, една слънчева майка от Девня, а навън отново е есен. И понеже пак е октомври - Световният месец за информираност на тема Синдром на Даун, отново Ви поздравяваме с моята Роси. Всъщност, Роси вече цяла година Ви поздравява на входа на нашия град. Миналата година, с помощта на Община Девня, се появи слънчев билборд. На него бяха нашето слънце и нейните приятели от детската градина Жорко и Стефи, които цяла година не спряха да Ви се усмихват под наслов "Аз не страдам от Синдром на Даун, аз страдам от вашите предразсъдъци". Всички ние сме се заглеждали поне веднъж в малките усмивки и греещите им очи и сме се радвали на Роси и приятелчетата ѝ. Синдромът на Даун не е болест, а генетично състояние. Най-честата генетична аномалия, засягаща 1 на всеки 700 деца по света. В България всяка година се раждат около 100 дечица с този синдром. Той обхваща всяка възраст и етнос.

А сега да Ви разкажа как мина последната година за Роси. Точно през октомври миналата година тя беше поканена на снимки за юбилейния пети календар на Сдружението на родителите на деца със Синдром на Даун (СРДСД) и като една истинска звезда позира редом с Димитър Рачков. По- късно, през декември, украси онлайн каталога на Модна агенция "Галиано". Последваха изложби на фотопроекта "47 УСМИВКИ" на СРДСД в София, Стара Загора и Пловдив (през август 2016-а беше първата изложба във Варна).

Помните ли благотворителния концерт, на който всички вие станахте част от нашата приказка за Доброто? Концертът по случай 21 март - Международния ден на хората със Синдром на Даун. Беше невероятен и мислим да го направим традиция!

Точно на рождения си ден - 29 април, Роси беше на кардиологичен преглед и като подарък чухме най-отличните резултати. През май стана част от балет "Тиерра" с ръководител Любослава Лазарова, която повярва в нея, давайки ѝ шанс. През лятната ваканция Роси гостува на приятелче в София, където се учи да кара тротинетка и да рита топка. Сега отново е на градина с любимите си ръководители и децата, които я посрещат още от вратата и я увличат в забавния свят на игрите.

Роси расте здраво и щастливо дете, а ние, нейните родители и семейство, благодарим на всички, които ни подкрепяте..."









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: