Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
72-часов технологичен маратон във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 14:50 / 09.10.2017Коментари (0)1780
©
Бивши и настоящи студенти от
ТУ - Варна:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
От 12-15 октомври Техническият университет - Варна ще стане домакин на 72-часов технологичен маратон ТОМ. ТОМ е международен формат, който събира инженери, дизайнери, иноватори и ентусиасти, които ще се обединят, за да подобрят живота на петима души със специални нужди. Организаторите са подготвили серия от отворени събития и лекции за широката публика, които ще дадат възможност на всеки да се докосне до магията на ТОМ.

Официалното откриване и представяне на предизвикателствата, както и срещата с журналисти, ще бъде на 12 октомври от 13:00 ч. в аулата на университета. В същия ден гост лекторът от Израел Яел Брендел ще ни разкаже "Как да подобрим качеството на живот в града ни" (12 октомври 19:00). Яел Брендел е директор на Центъра Leapfrog Reut: инициатива, която спомага за икономически и социален растеж на отделни региони, чрез специализирани обучения на населението.

Другият гост лектор на събитието, който също е от Израел - Еял Анкри, ще говори за "Образованието в XXI век" на 13 Октомври от 17:00ч. Еял Анкри е директор на Център за новаторско образование в Йерусалим.

Това издание на ТОМ ще приветства и най-малките - децата между 7-11 години, които ще имат възможност да се потопят в магията на ТОМ и да създадат собствена приказка, както и да се запознаят с хората с различни способности. Срещата с децата започва в събота - 14 октомври, от 11:00 ч. 

Ако искате да придобиете повече практически умения в общуването, заповядайте на отворената лекция, която ще се проведе в петък (13 октомври 16:00 ч.) на тема: "Как да говорим с хора със специални нужди".

Най-вълнуващата част от програмата е финалното представяне на прототипите на петте отбора, което ще се проведе в Пленарната зала на общината на 15 октомври от 13:00 ч., където ще може на живо да се запознаете с участниците и техните изобретения.

В рамките на фестивала на Червенокръстките филми ще може да гледате премиерно израелския филм "Моят брат - герой", който разказва историята на група млади хора със синдром на Даун, които изкачват Хималаите със своите братя и сестри.

ТОМ България се организира от фондация "Култура Аними" и фондация "Дизайн за всички България". Във Варна ТОМ ще бъде реализиран с подкрепата на "Варна - Европейска младежка столица" и екип доброволци от Варна и София.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Решения на Общински съвет Варна
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Парламентарни избори 2024
Матури 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: