Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Община Девня: "Девня цимент" ни наклевети
Автор: Екип Varna24.bg 11:21 / 11.10.2017Коментари (0)2097
©
Реакцията на завода за производство на цимент спрямо прессъобщението, което изпратихме на медиите през изминалия уикенд - за новото приложение в официалния сайт на Община Девня, с което гражданите могат да следят в реално време качеството на въздуха, би била разбираема само ако в това предприятие са си изградили условен рефлекс да действат на принципа "Гузен негонен бяга". Това заявиха от Пресслужбата на Община Девня по повод скандалното ответно писмо, което "Девня цимент" изпратиха до медиите.

"Никъде в прессъобщението ни не се изразява предположение, че заводът за производство на цимент е източник на наднорменото запрашаване с фини прахови частици, регистрирано в съботния ден. Това, разбира се, не означава, че читателите на текста не могат да правят собствени предположения и изводи. Все пак мисленето не е забранено и се надяваме, че това е така и на територията на "Девня цимент".

Фактът, че този завод попада в обхвата на действие на автоматичната измервателна станция "Изворите" е напълно достоверен, но надали е известен на широката аудитория, която има изконното право да бъде изчерпателно информирана, включително и за това, че от предприятието не са спазили обещанието си да предоставят на общината данните от собствените непрекъснати измервания на отделяните в производствения процес вредни емисии. Именно поради "чувствителността на тематиката", както са се изразили в ответното си прессъобщение от "Девня цимент", ние сме информирали аудиторията в относителна пълнота. Последното обаче съвсем не означава, че сме направили предположение за източника на замърсяването, защото описаните детайли не са съотнесени каузално, а на всичкото отгоре в прессъобщението изрично е отграничено, че източникът на замърсяването е неизвестен. Нещо повече, в заключителното изречение, което обосновава въпроса защо отчетените от станцията превишения трябва да се търсят най-вече в производствата, намиращи се в нейния обсег, никъде не е назовано името "Девня цимент". Граматическите категории на използваните думи напълно изключват не само признака конкретност, но и условност, с който формално се изразява предположение.

Ето защо недоказана остава не само субективната, но и обективната страна на вмененото ни от "Девня цимент" деяние, от което пък може се обоснове предположението, че авторът на ответното прессъобщение е лингвистичен и юридически лаик. В опита си да ни обвини в клевета, той сам е осъществил състава на това престъпление, за което ни дължи публично извинение", категорични са от Пресслужбата на Община Девня.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: