Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Свилен Шитов: Спазваме поетите ангажименти за обновяване на Девня
Автор: Екип Varna24.bg 14:22 / 13.10.2017Коментари (0)1704
©
Поехме и спазваме ангажимента си през 2017 година да започне видимото подобряване на средата, в която живеем. Изказвам благодарност към всички жители на общината за това, че проявиха търпение първо да погасим старите дългове, след което да започнем да обновяваме града. Това заяви кметът на Община Девня Свилен Шитов в предаването "Добро утро с БНТ2", което днес излъчва на живо от Девня.

По отношение на проектите, по които общината работи за обновяване и естетизация на градската среда, кметът коментира, че се надява строящата се часовникова кула, която ще се намира в близост до изграждащия се търговски център от закрит тип на ул. "Просвета", да се възприеме като нов символ на града.

До 1 ноември - Ден на народните будители, в местността Разсадника, която общината възнамерява да превърне в съвременен градски парк, трябва да бъде открит паметен кът на шестима български революционери от епохата на Възраждането, заяви още Свилен Шитов.

По темата за чистотата на въздуха, която напоследък провокира реакции от типа "Гузен негонен бяга" от страна на някои промишлени замърсители, най-безцеремонно нарушаващи Закона за атмосферния въздух, кметът потвърди констатацията на водещата Мариана Малева, че тя е болезнена за всички девненци. 

Свилен Шитов припомни, че не от вчера общината се бори за по-чист въздух. "За съжаление и до момента държавата не е предприела действия относно нашите искания, затова свързахме нашия официален сайт със сървъра на автоматичната измервателна станция в кв. "Река Девня", за да следим в реално време показателите за чистотата на въздуха, които отчита станцията", обясни кметът. Той призова гражданите денонощно да подават сигнали на общината, ако се натъкнат на еконарушения, а от своя страна администрацията ще ги предава на оторизираните държавни органи в лицето на РИОСВ-Варна.

В предаването участва и Ивелина Йоргакиева - кмет на девненското село Падина, известно с многобройните си извори. "През тази година ще бъдат ремонтирани две от селските чешми, които се ползват най-много от хората. Надявам се в близко време да можем да възстановим и изоставената чешма в центъра на селото", каза още кметицата. Тя разказа и интересни подробности за малко известната етнографска сбирка в Падина, която се намира в Клуба на пенсионера. "Колекцията ни е богата, събирана е изцяло от дарения на жителите на селото. Разполагаме със стан, с други предмети и традиционни облекла. Амбицията ни е да продължаваме да обогатяваме сбирката и да можем да я включим в културния план на Община Девня - да посрещаме туристи и да ги запознаваме с нашата история", заяви Ивелина Йоргакиева.

За финал детският хор при Народно читалище "Просвета 1900" с художествен ръководител Валентина Манолова изпълни на живо една много хубава и прочувствена песен за Девня, чийто автор на текста и музиката е педагогът Ангелина Милева.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Матури 2023 г.
Лято 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: