Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
"Фантастичният" Галиано идва със специално аранжирана за Варна програма
Автор: Екип Varna24.bg 12:35 / 23.10.2017Коментари (0)2203
©
Концертът във Варна на виртуоза композитор и изпълнител на класика, поп и джаз в едно Ришар Галиано е под името "От Бах до Пиацола". Ришар Галиано ще свири на любимия си акордеон и на бандонеон със световната топ марка "Виктория" на 17 декември на сцената в зала 1 на ФКЦ-Варна.

"Фантастичният" Галиано идва със специално аранжирана за морската столица програма. Ще чуем интерпретации върху теми от Й.С.Бах, през В.А.Моцарт, Антонио Вивалди, геният на филмова музика Нино Рота, френски шансони, джаза и фразата на Клод Нугаро, страстта на Астор Пиацола и разбира се "Френският мюзет" - само популярна музика...

Преди десет години Галиано изнася първия си концерт в София в памет на своя приятел и учител Астор Пиацола и развълнуван споделя: топлината и реакцията на българската публика я нареждат в личните ми пристрастия веднага след най-благодатната - италианската.

На 17 декември тази година след повече от десетилетие Ришар Галиано се завръща в България, този път в зала едно на ФКЦ-Варна. Предстои емоционална среща с магията на лирика Галиано, изявен като ритмик, мелодик и емоционален интерпретатор в концепцията на интелигентни и разнообразни жанрове - всичко, което носи и позволява емоция в необятния свят на музиката.

Програмата във Варна е умело градирана с интерпретации на теми от ненадминатия вечен и винаги прекрасен за слушане Бах до страстта и тангото на Пиацола, поднесени с виртуозността и емоционалността на Галиано - така, както той е обичан и аплодиран в цял свят.

Инструментът акордеон не познава сериозен солист, докато не среща Ришар Галиано, който с несравнима решителност успява да го наложи достойно и да го позиционира на класическата сцена заедно със саксофона и тромпета, които са в основата на джаза. Подобно на неговия учител и приятел Астор Пиацола - изобретателят на "Танго Нуево", Галиано успява да реновира "Френския Мюзет" и да съживи една уникална традиция. Именно Астор Пиацола му препоръчва да свири не по американски, а да се обърне към френските си корени така, както той е черпил от Аржентина.

Ришар Галиано е вдъхновен не от един, а от всички жанрове и със своята еуфоричност и темпераментност покорява зрителите, интерпретирайки теми от извора. "Емоцията продължава" - казва той и черпи музиката си от Йохан Себастиан Бах, през Волфганг Амадеус Моцарт до Шарл Азнавур, Барбара, Нино Рота, Клод Нугаро, Били Холидей, Едит Пиаф, Кърт Елинг, Боби Макферин, Астор Пиацола и Найджъл Кенеди в солиращи изпълнения с най-големите оркестри в света. Записвал многократно за престижния немски лейбъл "Дойче грамофон", той е продължител на майсторите на фразата, тангото, шансона и филмовата музика.

Световната критика го определя като втория по значимост изпълнител на бандонеон след Пиацола и като най-известният френски музикант в света, който интерпретира акордеона като "легитимен глас в класиката и в джаза".

КОНЦЕРТЪТ Е БЕЗСПОРНО СЪБИТИЕ В ПРЕДКОЛЕДНИЯ КУЛТУРЕН ЖИВОТ НА ВАРНА!
от поредицата "Имена от световния подиум"









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: