Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Апелативен съд - Варна отново посрещна делегация от немски магистрати
Автор: Екип Varna24.bg 12:48 / 24.10.2017Коментари (0)1776
©
Днес започна официалното посещение на делегация от Върховния областен съд - Нюрнберг, Германия в Апелативен съд - Варна. Това е втората визита на немските магистрати в морската столица, след като през 2015 година новите ръководства на двете институции, подновиха партньорството, започнало със Споразумение за сътрудничество преди 12 години. Гостите отново са водени от президента на съда д-р Кристоф Щрьоц, придружаван от зам.-председателя на институцията Манфред Швердтнер и съдия Байерлайн.

Първата дискусия между ръководствата на Апелативен съд - Варна и Върховния областен съд на Нюрнберг беше посветена на публичните комуникации на двете институции. Обсъдиха се въпроси, свързани с взаимодействието на съдилищата с медиите и с обществеността. Представиха се добрите практики в това отношение в Нюрнберг и във Варна.

Апелативен съд - Варна запозна гостите с последните си проекти, свързани с образователни и социални институции. Огромен интерес предизвика проектът, благодарение на който Апелативен съд - Варна оказва социална и институционална подкрепа на школата по изкуства за деца и младежи в неравностойно положение "Дедал". Гостите разгледаха третата изложба - живопис и релефи на Свилен Георгиев в специално създадения по този проект изложбен салон в Апелативен съд. Интерес предизвика и проектът за "Гражданско наблюдение върху работата на Апелативен съд - Варна", който се осъществява след подписания преди година Меморандум за сътрудничество и партньорство между съда и ВСУ "Ч.Храбър" и ИУ - Варна.

През следващите два дни, делегацията от Върховния областен съд на Нюрнберг ще посетят съдилища от апелативния съдебен район и ще се запознаят със спецификата на работата в тях. Ще гостуват в Окръжен съд - Шумен и в Окръжен съд - Разград, като ще имат възможност да разгледат архитектурни и исторически забележителности от региона на Североизтока - старата българска столица във Велики Преслав, Мадарския конник, Гробницата в Свещари, Втората българска столица Плиска, възстановения дворец и Двора на кирилицата.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Масови протести срещу цените на горивата
Парламентарни избори 2024
Газови доставки
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: