Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Завърши визитата на немски магистрати във варненските съдилища
Автор: Екип Varna24.bg 12:17 / 26.10.2017Коментари (0)1410
©
"Благодарен съм за възможността да продължим и да задълбочим сътрудничеството между съдилищата от две европейски страни - България и Германия". Това заяви д-р Кристоф Щрьоц - Президент на Върховния областен съд - Нюрнберг в последния ден от тридневната визита на немската делегацията във Варна.

"С интерес наблюдаваме провеждането на реформите в системата на българското правосъдие, в това число и в наказателното правораздаване. Тази реформа е важна, защото ще подобри сигурността за гражданите и ефективността в наказателния поцес. Имахме възможност лично да се запознаем с вътрешната организация и администрирането на работните процеси в съдилищата от вашия апелативен район. Оценяваме и постигнатото в системата за измерване на натовареността в работата на съдиите. Без съмнение - това е вярната посока, която ще предизвика правилно разпределение на ресурсите в праворазнаването. Това е пътят към утвърждаването на ефективна и независима съдебна власт", каза в заключение д-р Щрьоц. Той пристигна във Варна, придружаван от заместник - председателя на съда г-н Манфред Швердтнер и съдия Валтраут Баейрлайн. Официалното посещение на немските магистрати в България е второ в рамките на последните 3 години и е резултат от партньорството на Апелативен съд - Варна и Върховния областен съд - Нюрнберг, чиито ръководства подновиха партньорството, датиращо от преди 12 години.

"Институционалният, професионалният дебат и сътрудничеството между европейските съдилища трябва да продължи" - това е позицията на председателя на Варненския апелативен съд Ванухи Аракелян, която изрази желанието на съдиите от апелативния район да се задълбочи професионалната комуникация между съдилищата от двете страни.

В рамките на тридневната визита немските гости се срещнаха и разговаряха със своите колеги от Апелативен съд - Варна, Окръжен съд - Шумен и Окръжен съд - Разград, и имаха възможност да разгледат архитектурни и исторически забележителности от региона на Североизтока.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
49-ото Народно събрание
Парламентарни избори 2024
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Лято 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: