Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Вижте полицейската акция по бул. "Васил Левски", съобщиха подробности
Автор: Пламена Николова 15:34 / 30.10.2017Коментари (1)7513
Днес по бул. "Васил Левски" във Варна се проведе акция на служители от сектор "Пътна полиция" към ОДМВР - Варна, предаде репортер на Varna24.bg.

От 1 до 30 ноември, за поредна година, в цялата страна ще се проведе традиционната акция "Зима", която има за цел да изостри вниманието на водачи и пешеходци, участващи в движението по пътищата на България през зимния сезон, към тяхното безопасно поведение и шофиране, както и към толерантността има на пътя.

Традиционната акция Зима е продължение на акция "Светлина", обясни днес главен инспектор Драгомир Ганчев от КАТ Варна. 

"Целта е да се сведат до минимум предпоставките за произшествия през зимния сезон. Известно е, че с навлизането в зимния сезон вечерния пик на движението се измества в тъмната част от денонощието и в населените места нараства рискът в населените места да зачестят случаите на произшествия с пешеходци, а така също и впоследствие поради недобре подготвени автомобили се стига до произшествия и затваряне на определени участъци. Затова целта на акцията е да се акцентира върху контролната дейност и готовността да се посрещне зимния сезон от участниците в движението. 

Акцията ще се състои в три части.

Първата е "Безопасно пътнотранспортно средство през зимата" и обхваща от 1 до 10 ноември. В този период ще се проверява готовността на превозните средства, велосипеди и ППС с животинска тяга като рискова група участници в движението. В рамките на тази част денят 6 ноември е определен като Ден без велосипедисти-жертви на пътя.

Втората част на акцията обхваща периода от 11 до 20 ноември. Тя ще премине под мотото: "Пешеходци и водачи за толерантност на пътя". Насочена е както към пешеходците, така и към шофьорите. Пешеходците ще имат основно изискване да спазват правилата за пресичане на пътното платно, а водачите-съответно да дават необходимото предимство на пешеходците. В рамките на тази част 16 ноември е обявен за ден без пешеходци-жертви на пътя.

Третата заключителна част от 21 до 30 ноември е под мотото "Безопасно шофиране през зимата" и акцентът е към водачите на МПС и самите автомобили дали са достатъчно добре подготвени за движение при зимни условия. Денят 22 ноември е определен като ден без загинали водачи и пътници в МПС.

Отделно с контролната дейност е отделено внимание и на превантивната дейност. Съвместно с представителите на общините ще се огледа маркировката и осветяването на основни пътни отсечки.

Инспектор Ганчев припомни, че с последните изменения на ЗДП, които влязоха в сила от 21 януари 2017 г., е налице задължението от 15 ноември до 1 март водачите да управляват със зимни гуми или ако не разполагат с такива, с гуми, на които дълбочината на грайфера е но по-малка от 4 мм. Освен за състоянието на гумите водачите ще бъдат проверявани за състоянието на осветителната система, дали течността на чистачките е подменена със зимна. Оборудването на автомобила също ще бъде проверявано.

Към пешеходците е препоръката да носят дрехи със светлоотразителни елементи, които могат да спасят техния живот. 

Заедно с полицията участваме активно в акция Зима, каза Диян Драганов-председател на СБА Варна.

Той обясни, че във всички подразделения на СБА шофьорите могат от 1 до 15 ноември да проверят своите светлини. Той обясни, че зимата предлага много по-тежки условия, затова призова всички да са по-отговорни към автомобилите си.
В акцията ще се включат всички техни механици.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
А кога ще започнат глобите... На всеки светофар минават поне пет коли на червено.Има камери,но действат ли?Изобщо има ли глоби от камерите във Варна?
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: