Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
ГДБОП удар! Има много задържани, замесени са и наркотици!
Автор: Екип Varna24.bg 16:48 / 31.10.2017Коментари (3)1499
Специализираната полицейска операция е проведена на територията на Пловдивска област, Стара Загора, Русе и Ямбол. Действията на служителите от ГДБОП са били насочени към неутрализиране на организирана престъпна група, ангажирана с извършването на престъпления, свързани с изготвяне и разпространение на неистински документи за самоличност. В рамките на операцията са задържани 10 участници в престъпната схема, 8 от които криминално проявени. Разкрити са общо две работилници за изработка на неистински официални български, френски, украински, немски, австрийски, италиански, испански и други документи.

От тях са иззети голямо количество както готови, така и недовършени неистински документи, компютри, принтери, ламинатори, лазерен принтер за гравиране, печатни плаки, мастила и множество материали за изработката на фалшификатите. Шест от лицата са задържани на територията на Пловдив, където полицаите са извършили претърсванията на шест адреса и шест моторни превозни средства. В рамките на процесуално-следствените действия са разкрити двете работилници за изработка на неистински официални български и чужди документи. 

Една от тях се намирала в апартамент в жилищна сграда, откъдето са иззети множество готови и недовършени чужди документи, компютри, принтери, ламинатори, печатни плаки, машина за топъл печат, мастила и множество материали, съотносими към престъпната дейност. Другата работилница била обособена в офис на фирма, където са намерени лазерен принтер за гравиране, компютърна конфигурация, флаш памет с предпечат на български и чужди документи и изображение на 50 евро. В два от автомобилите полицаите намерили неистински български паспорти, лични карти и свидетелство за управление на МПС. 

На един от адресите в Пловдив е открито и голямо количество наркотично вещество, което при направения полеви тест е реагирало на канабис. Друг съучастник в групата е задържан на територията на Стамболийски. При процесуално-следствени действия на адрес в града са открити и иззети неистински документи. Фалшиви документи, снимки паспортен формат с данни на лица и компютърна конфигурация, открили служителите на ГДБОП и при претърсване на апартамент в Русе Там също е задържан член на престъпната група. 

Негов "колега" е установен и задържан и на територията на Стара Загора, където полицаите са претърсили адрес и лек автомобил. От дома те иззели неистински документи, снимки паспортен формат с данни на лица. Техен съучастник е арестуван в Ямбол, след извършени процесуално-следствени действия. По случая е образувано досъдебно производство под наблюдението на Специализирана прокуратура. На трима от задържаните са повдигнати обвинения по чл.321, ал.3, предложение 2, т.2, вр. ал.2 от НК и са им наложени мерки за неотклонение "парична гаранция".








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Когато знам какво ми е само аз си знам какво ми е! Жалери
на 31.10.2017 г.
0
 
 
Браво ... институцията работи ... над народната милиция ни пази ... имам чувството, че държавата ни просто съществува, за да може шепа хора да се облажат с куфарите от евро субсидийки, а тез защо дават не е ясно.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Решения на Общински съвет Варна
Проблем с недостига и износа на лекарства
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: