Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Президентът Румен Радев: Поклон пред всички, които се обединиха, за да помогнат! Така виждам бъдещето на България!
Автор: Екип Varna24.bg 19:53 / 31.10.2017Коментари (17)2329
Благодаря за всичко, което правите. Вие давате пример, как младите хора трябва да са единни и да си помагат. Така виждам бъдещето на България. С тези думи се обърна президентът Румен Радев към доброволците, помагащи на пострадалите от наводнението в село Ливада, предаде репортер на Burgas24.bg. 

Както съобщихме, акцията, организирана от Стефан Петров и Организацията за закрила на българските граждани, повлече като лавина доброто след себе си. Днес десетки млади хора доставиха на пострадалите неща от първа необходимост - храна и вода, топли дрехи и завивки, мебели и др. След призива на Пламен Карашев, хотелиери и ресторантьори откликнаха, предоставяйки посуда, калъфки, хавлии, чаршафи и телевизора за бедстващите. В базата на сервиз "Авто Карашев" на ул. "Крайезерна" 79 продължават да прииждат дарения.

"Трагедията е голяма, тези хора имат нужда не само от физическа помощ и от материални средства. Те искат да видят съпричастност. Че някой друг е готов да им помогне, че споделя тяхната болка. Тук е областният управител Вълчо Чолаков, както и общинското ръководство на община Камено. Необходима е добра координация, за да има справедливо разпределяне на помощите. Ще бъдат доставени строителни материали, електроуреди и покъщнина, но това ще бъде на следващ етап. В момента и да се дадат на хората, те няма как да ги използват. Всичко е наводнено, пропито с влага. Това, което сте направили е прекрасно, но то ще влиза в употреба поетапно", заяви главнокомандващият, който днес посети Бургаския регион, за да се срещне с пострадалите от наводнението. 

"Всичко това е от гражданите и от бизнеса, от хора с големи сърца. В случая не бяха важни парите, а контактите. Беше важно желанието на хората. Те доказаха, че българите са единен народ", подчерта Пламен Карашев. Румен Радев получи символичен подарък от лидера на ОЗБГ Стефан Петров, с пожелание да е все така сред хората, за да им вдъхва надежда и кураж.

"Обиколих навсякъде, в някои села е имало язовири. До каква степен те са допринесли за стихийното бедствие - трябва да кажат компетентните органи. Има други места, където ви гарантирам, че няма никакви язовири и въпреки това имаме същото бедствие. Сега трябва да концентрираме усилията си и да помогнем на тези хора. Това не означава, че не трябва да се разследват причините. Все разследваме от бедствие на бедствие, все търсим виновни, но последствията остават едни и същи. Трябва да се промени този модел и да започне да се работи превантивно", каза още президентът Радев.





Още по темата: общо новини по темата: 27
23.12.2017 »
19.12.2017 »
06.12.2017 »
16.11.2017 »
15.11.2017 »
15.11.2017 »
предишна страница [ 1/5 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Селяндурски парвенюта.Бившия член на БКП с натовски пагони,кога беше наводнението можеше да сложи едни ботуши и тогава да отиде.Не сега на сухичко...КАУН харманлийски!
+1
 
 
На президента малко неудобно му стана когато момчето му каза, че хора с вратовръзки само ходят да се снимат там :)
-1
 
 
дежурните тролове на бкп са наслагали по някой минус !Голям кеф само три коментара под "положителната" новина четкаща имиджа на президента потник....чакате ли 50 конгрес МРЪСНИ тролчета да си заработите стотинките.....И ПАК ДА ОТБЕЛЕЖА ,ДАНО ДА ИМА ГОСПОД И ДА ВИ НАКАЗВА ЗА ВСИЧКО КОЕТО ПРИЧИНИХТЕ НА България!ЧЕРВЕНИ БОКЛУЦИ!
-4
 
 
С такъв президент потник и аз така го виждам бъдещео на България. Потоп и няколко доброволци.
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
-4
 
 
Радев, Румене, кой те научи да говориш с клишета, бе льотчико? Генерал Деси или маршал Корнелия? А може би другаря Тодар Жифкоф (посмъртно)?
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: